Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spasioci u šoku

Pao više od 300 metara niz planinu i odšetao!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan je penjač doživio nevjerojatnu nesreću na planini u Škotskoj te je nakon pada od preko 300 metara odšetao gotovo bez ogrebotine.

Paul Potter, 36-godišnjak, zajedno s 24 penjača, tek se uspeo na vrh Sgurr Choinnich Mor, kad je izgubio ravnotežu i pao niz strmu liticu. U trenutku kad se okliznuo, bio je na visini od 1.184 metara, a završio je oko 330 metara niže, prenosi The Sun.

Pročitajte i ovo Ilustracija kaos u prometu Oluja Gerrit udarila svom snagom: Oštećeno više od 100 kuća, uzbuna zbog poplava... Poplava u Danskoj velike poplave i alarmi VIDEO Oluje pogodile Britaniju, Francusku i Dansku: Dvoje mrtvih u Škotskoj

Ostali planinari istog trenutka su uputili poziv upomoć spasilačkoj službi, a na mjesto događaja odmah se odazvao mornarički helikopter, koji je imao vojne vježbe relativno blizu mjesta nesreće. Spasioci su očekivali najgori scenarij i pronalazak tijela, no nemalo su se iznenadili.

'To ne može biti on'

Pronašli su Pottera, ali na nogama, kako proučava kartu područja na kojem se nalazi. Kad su mu rekli da traže upravo njega te da su svi pomislili kako je poginuo, on ih je samo promatrao u nevjerici. No niti spasioci isprva nisu zaozbiljno uzeli činjenicu da je Potter, živ i zdrav te na nogama u podnožju strmine, čovjek kojeg upravo traže.

'Doista smo pomislili da to ne može biti čovjek kojeg tražimo. On je bio na nogama i proučavao je kartu', rekao je poručnik Tim Barker. 'Nevjerojatno je to. Mora da je gotovo preletio sve te opasne izbočine', zaključio je Barker. Sve u svemu, Potter je sretan što je preživio, a na putu u bolnicu u helikopteru, najnormalnije je čavrljao sa spasiocima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene