Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U središtu Bruxellesa u tijeku je evakuacija. Visokokorozivna tekućina razlila se po ulici nakon što je kamion prevrnuo kontejner u kojem se nalazila. Devetero ljudi je ozlijeđeno, a tri su hotela zatvorena.


'Vozač kamiona slučajno je prevrnuo bačvu s opasnom tekućinom. Svi koji su bili u blizini i koje je tekućina dotaknula su ozlijeđeni, a najgore je prošao jedan radnik hotela Le Meridien', izvijestila je glasnogovornica policije Ilse Van de Keere.

Vezani članci Pronađeno 39 tijela u kamionu hladnjači (Foto: AFP) Zarobljeni u metalnom lijesu: Svih 39 žrtava su Kinezi. Umirali su sporo i u strašnim mukama Slika nije dostupna 'Oprez s gljivama, trovanje može biti kobno'

Radnik je prevezen u obližnju vojnu bolnicu i nalazi se izvan životne opasnosti, a još je osam osoba potražilo liječničku pomoć zbog problema s disanjem.

Incident se dogodio jutros, a hoteli Carrefour de l'Europe, Novotel i Meridian bili su zatvoreni do popodneva. Čišćenje ulica potrajat će još nekoliko sati, izvijestila je policija.