Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gotov kontroverzni spektakl

Pamplona: Završene utrke s bikovima, ukupno 38 ozlijeđenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Završene su krvave utrke s bikovima u španjolskoj Pamploni.

Trideset i osam osoba ozlijeđeno je u tradicionalnoj proslavi San Fermina koja je završena u subotu, od kojih četiri u osmoj i posljednjoj utrci bikova uličicama Pamplone uz koje trče tisuće znatiželjnika iz čitavog svijeta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Turistička atrakcija Utrka bikova u Pamploni: Dvojica trkača probodena, nekoliko lakše ozlijeđeno Slika nije dostupna Jedan u teškom stanju Nova utrka u Pamploni, ozlijeđena 21 osoba

Sva četvorica ozlijeđenih u subotu hospitalizirana su ali nijedan nema teže ozljede, objavile su regionalne zdravstvene službe.

Dva muškaraca, od kojih jedan 28-godišnji Irac, ozlijedila su glavu pri padu, a još su se dvojica ozlijedila - jedan rame, drugi koljeno.

>> Počele utrke s bikovima u Pamploni: Prvi dan 6 ozlijeđenih

Ove su godine četiri muškarca stradala od rogova bika: 73-godišnji umirovljenik iz Pamplone, dva Britanca i jedan Amerikanac. Britanci od 20 i 29 godina još su uvijek u bolnici u subotu ali im život nije u opasnosti.

Svake godine povodom praznika San Fermina utrci bikova, najslavnijoj u Španjolskoj, prisustvuje pola milijuna ljudi u Pamploni, gradu od 200.000 stanovnika, procjenjuju lokalne vlasti. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene