Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vatra se otela kontroli

Palili korov pa zapalili 20 kuća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 20 domova uništeno je ili oštećeno u požaru na jugozapadu Australije, nakon što je izgubljena kontrola nad vatrom tijekom planiranog paljenja korova.

Razbuktalu vatru sada gasi više od stotinu vatrogasaca na tlu, a u pomoć su im pristigle i zračne snage.

Pročitajte i ovo Požar u Ščitarjevskoj ulici u Zagrebu - 3 Buktinja FOTO Dramatična večer u Zagrebu: Gorjele susjedne kuće, vatrogasci morali otvarati krovove Posljedice požara - 2 Sumnjivi požari Čak 50 požara gorjelo u isto vrijeme, uključila se i policija: "Svi elementi ukazuju na to"

Požar se približio i kućama, pa je nekoliko stotina osoba evakuirano iz gradova u regiji Magaret River. Nekima od njih vatra koja se otela kontroli progutala je domove, javlja AP.

'Čuli smo da je izgorjela kuća. Čini se da se srušio krov i ostalo nam je samo nekoliko zidova', rekao je Gareth Steward koji je vijest o uništenoj kući čuo u evakuacijskom centru.

Vatrogasac Ian Earl rekao je da je ovo najgori požar koji je do sada gasio. 'Grozno je, jednostavno je grozno', rekao je Earl.

Vlasti su potvrdile da je požar buknuo u srijedu ujutro tijekom kontroliranog uništavanja korova. Takvim se planiranim i organiziranim spaljivanjem suhe trave pokušavaju smanjiti rizici od požara. Međutim, ovaj je požar izmakao kontroli.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene