Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Spor oko vlasti'

Palestinski premijer podnio ostavku, Abas prihvatio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Palestinski predsjednik Mahmud Abas prihvatio je ostavku premijera Ramija Hamdale koji je takav svoj potez najavio još u četvrtak.

'Predsjednik je prihvatio premijerovu ostavku i odredio ga da vodi prijelaznu vladu', rekao je glasnogovornik palestinskog predsjednika Nabil Abu Rdaina.

Pročitajte i ovo Trajekt Jadrolinije u splitskoj luci Pismo vrhu kompanje Sindikat Jadrolinije traži ostavku predsjednika Uprave: ''Znao je da brod Oliver nije spreman'' Micheal Martin vođa liberalne stranke Irski premijer podnio ostavku, poznato tko će ga zamijeniti

Reuters navodi da je do ostavke, koja je uslijedila samo dva tjedna nakon preuzimanja dužnosti, prema palestinskim izvorima došlo zbog 'spora oko ovlasti' s potpredsjednikom vlade za gospodarstvom Muhamedom Mustafom.

>> Kerry i Abas ponovo razgovarali o pokretanju mirovnog procesa

Mustafa, koji vodi i Palestinski investicijski fond i bivši ministar vanjskih poslova Ziad Abu Zamr su bliski Abasu i Fatahu pa su i vjerojatni kandidati za Hamdalinog nasljednika nakon što prođe rok od tri tjedna koji palestinski zakon propisuje u slučaju smjene premijera. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene