Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izraelska vojska ubila je u četvrtak Palestinca koji je traktorom ušao u izraelsku bazu na Zapadnoj obali, objavili su izraelski vojni izvori u petak, dodajući kako je to izolirani slučaj koji nije povezan s terorizmom.


Tridesetogodišnjeg Palestinca u četvrtak navečer ubili su izraelski vojnici nakon što je na silu ušao u jednu izraelsku vojnu bazu u Al-Ram, na Zapadnoj Obali.

Vezani članci Slika nije dostupna Neuspjeh izraelske vojske: Nisu imali pojma koliko je Hamasovih tunela Slika nije dostupna Zastrašujući telefonski pozivi: 'Napustite dom, imate pet minuta do udara rakete'

Vojni dužnosnici su rekli da je on djelovao samostalno i da nije član terorističke organizacije, prenio je izraelski državni radio.

Ujak ubijenoga je izjavio da to nije bio napad, već da je njegov nećak pogriješio put i istaknuo da ga nisu trebali ubiti i da su mu mogli pucati u noge.

Prema izraelskom vojnom priopćenju vojnici su otvorili vatru nakon što je 'terorist na traktoru upao u bazu i nekoliko puta pokušao pregaziti jednog vojnika'.

>> FOTO Otkriven 'tunel terorizma'

Brata toga Palestinca je u ožujku 2009. ubio jedan policajac nakon što se budložerom zaletio u policijski automobil i autobus u Jeruzalemu, pri čemu su dvije osobe ranjene.

'U manje od mjesec dana izvedeno je pet teških napada na Zapadnoj Obali, što je izazvao smrt najmanje trojice Izraelaca, naglasio je vojni dopisnik izraelskog dnevnog lista Haaretz.

List Haaretz precizira da niz teških incidenata ne predstavljaju nužno novu Intifadu i precizira da bi inteziviranje nasilja moglo potaknuti Izrael da poduzme preventivne mjere, upozorava vojni dopisnik lista. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook