Obavijesti Video Pretražite Navigacija
2,5 km dug tunel

FOTO Otkriven 'tunel terorizma'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelske vlasti otkrile su 2,5 kilometara dug tunel ispod pojasa Gaze koje je navodno služio za opskrbu palestinske enklave građevinskim materijalom.

Izrael je u nedjelju pokazao palestinski, kako ga je nazvao, 'tunel terorizma' prokopan do izraelskog teritorija iz Pojasa Gaze i najavio da će zamrznuti slanje građevinskog materijala u palestinsku enklavu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rat protiv Rusije Poljska će pomoći Ukrajini da vrati vojno sposobne muškarce: "Čine sve kako bi poslali vojnike na bojište" Tenkovi na granici Gaze RAT NA BLISKOM ISTOKU Izrael priprema kopnenu invaziju? Stotine izraelskih tenkova na granici s Gazom

'Otkriće tunela spriječilo je pokušaje da se našteti izraelskim civilima koji žive blizu granice i vojnim snagama na tome području', rekao je izraelski ministar obrane Moshe Yaalom i optužio islamistički pokret Hamas, koji upravlja Pojasom Gaze, da stoji iza gradnje 2,5 kilometara dugog tunela.

>> Ljubio tlo: U Gazu se vratio vođa Hamasa nakon 45 godina egzila

U Gazi za gradnju tunela nitko nije preuzeo odgvornost, ali je glasnogovornik oružanog krila Hamasa na Twitteru napisao da je 'odlučnost boraca pokreta otpora duboko u srcima i glavama važnija od tunela izgrađenog u blatu'.

Izraelska je vojska rekla da je tunel na svojoj utvrđenoj granici s Gazom našla prošlog tjedna blizu jednog kibuca, a novinare je pozvala da ga obiđu u nedjelju.

Vojska je rekla da je tunel, iskopan u pjeskovitom tlu, ojačan betonom te je Yaalom najavio da odmah zaustavlja dostavu građevinskog materijala u Pojas Gaze. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene