Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izraelske vlasti otkrile su 2,5 kilometara dug tunel ispod pojasa Gaze koje je navodno služio za opskrbu palestinske enklave građevinskim materijalom.


Izrael je u nedjelju pokazao palestinski, kako ga je nazvao, 'tunel terorizma' prokopan do izraelskog teritorija iz Pojasa Gaze i najavio da će zamrznuti slanje građevinskog materijala u palestinsku enklavu.

Vezani članci Slika nije dostupna NOVE ŽRTVE: U noći poginulo 50 Palestinaca i 2 izraelska vojnika - 'Nikad nećemo zaboraviti i oprostiti' Slika nije dostupna Zastrašujući telefonski pozivi: 'Napustite dom, imate pet minuta do udara rakete'

'Otkriće tunela spriječilo je pokušaje da se našteti izraelskim civilima koji žive blizu granice i vojnim snagama na tome području', rekao je izraelski ministar obrane Moshe Yaalom i optužio islamistički pokret Hamas, koji upravlja Pojasom Gaze, da stoji iza gradnje 2,5 kilometara dugog tunela.

>> Ljubio tlo: U Gazu se vratio vođa Hamasa nakon 45 godina egzila

U Gazi za gradnju tunela nitko nije preuzeo odgvornost, ali je glasnogovornik oružanog krila Hamasa na Twitteru napisao da je 'odlučnost boraca pokreta otpora duboko u srcima i glavama važnija od tunela izgrađenog u blatu'.

Izraelska je vojska rekla da je tunel na svojoj utvrđenoj granici s Gazom našla prošlog tjedna blizu jednog kibuca, a novinare je pozvala da ga obiđu u nedjelju.

Vojska je rekla da je tunel, iskopan u pjeskovitom tlu, ojačan betonom te je Yaalom najavio da odmah zaustavlja dostavu građevinskog materijala u Pojas Gaze. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook