Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pala popularnost Janeza Janše

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpora slovenske javnosti koalicijskoj vladi koju vodi premijer Janez Janša smanjila se u zadnjih mjesec dana za 14 posto, pokazalo je najnovije mjesečno ispitivanje koje agencija Ninamedia provodi za ljubljanski dnevni list 'Dnevnik' i televizijsku postaju POP-TV.

Prema rezultatima koje je u ponedjeljak prenio list 'Dnevnik', rad Janšine vlade uspješnim ocjenjuje 39,2 posto ispitanika, a neuspješnim više od polovice - 51 posto, što je njen najslabiji rezultat do sada.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Janša sve nepopularniji Slika nije dostupna Drnovšek proziva Janšu da vodi kampanju protiv njega

Slabijoj potpori vladi doprinijela je i afera oko navodnih
nepravilnosti u radu obavještajne agencije SOVA, te sukob koji se zbog toga razvio između premijera Janše i predsjednika države Janeza Drnovšeka. 

Vladina komisija za istraživanje nepravilnosti u radu obavještajne agencije u vrijeme kada je njene direktore postavljao Drnovšek dala je u javnost informaciju da je iz 'crnog fonda' agencije bila plaćena avionska karta za indijskog iscjelitelja koji je liječio Drnovšeka alternativnom medicinom. 

Skoro 58 posto ispitanika u istraživanju to nije ocijenilo spornim, iako je afera dovela do napetosti između Janše, koji traži da se rad obavještajne agencije u prošlosti istraži do kraja, te Drnovšeka, koji tvrdi kako ga vlada usmjeravanjem pažnje na tu aferu želi diskreditirati zbog njegovih kritika na njen račun.

Na pitanje kome više vjeruju, predsjedniku vlade ili predsjedniku države, 30,2 posto ispitanika navelo je da više vjeruju Janši, a 51,8 posto Drnovšeku.

Ispitivanje, provedeno krajem prošlog tjedna, pokazalo je da su među političkim strankama u sadašnjem trenutku, s 28,8 posto potpore među biračima, najpopularniji Socijalni demokrati (SD) Boruta Pahora. 

Na drugom je mjestu Slovenska demokratska stranka (SDS) premijera Janeza Janše s 20 posto, a na trećem mjestu Liberalni demokrati (LDS), sa 7,2 posto potpore među biračima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene