Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crne brojke

Pala 2000. američka žrtva u Afganistanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S dvije osobe koje su u subotu poginule u Afganistanu, ukupan broj američkih vojnika poginulih u toj zemlji popeo se na 2.000.

Jedan vojnik NATO-a i jedan civil poginuli su u napadu 'iznutra' na istoku zemlje, a vodeći amerčki general opisao je taj napad kao 'tipičan napad' afganistanskoga rata, javlja TV mreža France 24.

Napad se dogodio na kontrolnoj točki afganistanske vojske u pokrajini Vordaku, i obilježio je dvijetisućitu smrt američkih vojnika u tom 11-godišnjem ratu, kažu dužnosnici.

Pročitajte i ovo Kosovska policija Obavještajci objavili Zabrinjavajući izvještaj: "Putinu je potreban novi sukob u Europi i pronašao je idealno mjesto - Balkan" Donald Trump o NATO-u Politika izolacionizma Trump spreman europske države pustiti niz vodu: "Nas i problem dijeli jedan veliki lijepi ocean"

>> Ovo NIJE IGRICA! Ovako izgleda rat u Afganistanu iz prvog plana!

U napadu je bilo stradalih i iz afganistanske vojske, objavile su u nedjelju bez drugih pojedinosti snage ISAF-a. Poginuli su nakon 'verbalnoga spora' u zajedničkoj operaciji u okrugu Sajedabadu, zapadno od Kabula, rekao je za France Presse glasnogovornik pokrajinskoga guvernera Šahidula Šahid. Još traje istraga u kojoj zajedno sudjeluju ISAF i afganistanska vojska.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene