Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bio je smatran mrtvim

Pakistanski šef talibana najavio atentate u SAD-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pakistanski šef talibana Hakimulah Mehsud, smatran mrtvim od siječnja, pojavio se na video snimci datiranoj početkom travnja najavljujući atentate u velikim američkim gradovima, objavljeno je danas iz centra za nadzor islamističkih internetskih stranica (SITE).

'Bliži se čas kad će naši vojnici napasti velike gradove SAD-a', kazao je Mehsud u 9-minutnoj snimci gdje se pojavljuje u pratnji dvojice naoružanih maskiranih muškaraca koja je navodno snimljena 4. travnja.

Pročitajte i ovo Donald Trump (Foto: AFP) nakon napada na vojnike Trump otkazao razgovore s talibanima: "Kakvi to ljudi ubijaju da bi ojačali svoju pregovaračku poziciju?" Slika nije dostupna Samo bilateralni sporazumi SAD SE POVLAČE IZ TTP-a Trump: To je potencijalna katastrofa za našu zemlju

>>  Snimka mogućeg napadača na Times Squareu

Nekoliko američkih i pakistanskih dužnosnika potvrdilo je da je Mehsud ubijen u napadu američkih bespilotnih letjelica u siječnju u Pakistanu, ali su američki mediji naveli prošlog tjedna kako pakistanske obavještajne službe procjenjuje da je preživio napad. Američke obavještajne službe nikad nisu potvrdile njegovu smrt, koju demantiraju pakistanski talibani.

Talibanska skupina Tehrik-e-Taliban (TTP) pod vodstvom Mehsuda preuzela je odgovornost za neuspjeli atentat automobilom-bombom u subotu navečer na Times Squareu, u središtu New Yorka, u drugoj video-snimci čija je autentičnost dovedena u pitanje.

Ako se ta poruka TTP-a pokaže autentičnom, radilo bi se o njegovom prvom napadu na cilj u SAD-u. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene