Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka premijera

Pakistan: Zbog protuislamskog filma blokiran YouTube

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pakistanski premijer Raja Pervez Ashraf naredio je blokiranje YouTubea, zbog filma koji ismijava proroka Muhameda.

Pakistanski premijer Raja Pervez Ashraf u ponedjeljak je naredio blokiranje YouTubea zbog video uratka u SAD-u koji ismijava proroka Muhameda što je izazvalo žestoke prosvjede diljem muslimanskog svijeta.

Premijer je tu odluku donio nekoliko sati nakon što je policija morala pucnjevima u zrak i suzavcem rastjerati gomilu okupljenu ispred američkog veleposlanstva u Karačiju. Ured premijera je priopćio da je ministarstvu informiranja dat naputak da se zbog tog uvredljivog filma YouTube blokira.

Pročitajte i ovo Prosvjed na UCLA-u Studenti ne odustaju VIDEO/FOTO Noć kaosa na američkim sveučilištima: Policija upala u kampove, stotine prosvjednika uhićene Jarun najveća zona bez automobila - 2 Zabrana Na Jarun se više ne smije automobilom, pročelnik Pavuna otkrio kako će Zagrepčani sada do rekreacije i roštilja: "Idealno bi bilo..."

>> Pakistan: Policija hicima u zrak rastjerivala gomilu prosvjednika

'Ta je odluka donesena nakon što se YouTube oglušio na savjet pakistanske vlade da sa svoje stranice ukloni taj uvredljivi i bogohulni materijal', stoji u priopćenju Ashrafovog ureda.

Tijekom vikenda su zbog filma 'Nevinost muslimana' izbili prosvjedi u više pakistanskih gradova, uključujući Lahore i Islamabad. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene