Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pakistan: Policija opkolila kuću Benazir Bhutto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pakistanksa policija opkolila je kuću bivše premijerke Benazir Bhutto u Islamabadu, a mediji tvrde da je pritvorena kako bi ju se spriječilo da u susjednom gradu Rawalpindi održi prosvjedni skup nakon što je predsjednik Pervez Musharraf u toj zemlji proglasio izvanredno stanje.

"Jake policijske snage okružile su njenu kuću i nikome nije
dozvoljeno ući unutra ili izaći van", izjavio je Amin Faheem, viši dužnosnik Pakistanske narodne stranke kojoj je na čelu bivša premijerka Bhutto.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SAD od Musharrafa traži ukidanje izvanrednog stanja Slika nije dostupna Uoči dolaska američkog izaslanika Pakistan oslobodio Bhutto

Policija međutim tvrdi da je kuća okružena samo zbog njene zaštite. "To je učinjeno samo iz sigurnosnih razloga. Nema ograničenja njenom kretanju", izjavio je agenciji Reuters dužnosnik koji je želio ostati
neimenovan.

Bivša premijerka u Pakistan se vratila 18. listopada nakon osam godina provedenih u egzilu. Istog dana na nju je izvršen atentat bombaša samoubojice u kojem je stradalo oko 140 osoba.

Nakon što je predsjednik proglasio izvanredno stanje Buttho je najavila da će svoje pristaše povesti na veliki marš ako Musharraf ne podnese ostavku na dužnost vojnog zapovjednika.

Nastojeći dobiti zeleno svjetlo za reizbor na dužnost predsjednika, koji se u Pakistanu bira u parlamentu a ne izravno, Musharraf je obećao prije 15. studenoga, kada mu istječe sadašnji mandat, podnijeti ostavku na vojnu dužnost.

No, uoči ključne odluke Vrhovnog suda o zakonitosti njegove nedavne izborne pobjede, u subotu je proglasio izvanredno stanje, navodno zbog porasta terorističkih napada u zemlji i upletanja pravosudnih krugova u politiku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene