Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pakistan: Pokušali vjenčati djecu od 4 i 7 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica muškaraca uhićena su u Pakistanu jer su organizirala ženidbu, odnosno udaju svoje djece od 4 i 7 godina, a zatim su pušteni na slobodu, objavio je njihov odvjetnik.

Policija je uhitila dvojicu muškaraca i matičara u četvrtak u Karachiju, velikom gradu na jugu Pakistana, pošto je primila dojavu da je djevojčica od 4 godine udana za dječaka od 7.

Pročitajte i ovo Posvajanje djece iz Konga: Ilustracija - 5 SUMNJA NA TRGOVINU LJUDIMA Novi detalji spornog posvajanja: Poznato je kad će Hrvati uhićeni u Zambiji pred suca Slika nije dostupna detalji akcije Lažne COVID potvrde: Predložen istražni zatvor za petero uhićenih, poznato i koliko su zaradili

Ženidba djece ili 'vani' koju osuđuju organizacije za zaštitu ljudskih prava zabranjena je u Pakistanu, veoma konzervativnoj muslimanskoj zemlji. Zakonska dobna granica za sklapanje braka je 18 godina za muškarce i 16 za žene.

Sud u Karachiju pustio je ovu dvojicu muškaraca uz jamčevinu od 3.000 rupija ili 40 dolara i ostavio djecu na njihovoj skrbi, dodao je odvjetnik.

Dvojica očeva su izjavila da je brak dogovoren kako bi se izgladila svađa između dviju obitelji

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene