Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvojica muškaraca uhićena su u Pakistanu jer su organizirala ženidbu, odnosno udaju svoje djece od 4 i 7 godina, a zatim su pušteni na slobodu, objavio je njihov odvjetnik.


Policija je uhitila dvojicu muškaraca i matičara u četvrtak u Karachiju, velikom gradu na jugu Pakistana, pošto je primila dojavu da je djevojčica od 4 godine udana za dječaka od 7.

Ženidba djece ili 'vani' koju osuđuju organizacije za zaštitu ljudskih prava zabranjena je u Pakistanu, veoma konzervativnoj muslimanskoj zemlji. Zakonska dobna granica za sklapanje braka je 18 godina za muškarce i 16 za žene.

Vezani članci Ukrali oko 150 komada čokolade Pao im je šećer? Dvojac ukrao više od 150 čokolada, usput uzeli tostere, odjeću i ogledala Privođenje osumnjičenih za stečajne malverzacije Kako su se godinama preko fiktivnih računa izvlačili milijuni: Sudac i njegova pomoćnica bili su mozgovi cijele operacije?

Sud u Karachiju pustio je ovu dvojicu muškaraca uz jamčevinu od 3.000 rupija ili 40 dolara i ostavio djecu na njihovoj skrbi, dodao je odvjetnik.

Dvojica očeva su izjavila da je brak dogovoren kako bi se izgladila svađa između dviju obitelji