Meksiko je zahvatio val krvavog nasilja nakon uhićenja Ovidija Guzmana Lopeza, sina ozloglašenog narkobosa Joaquina Guzmana poznatijeg pod nadimkom El Chapo. Zbog žestokog napada pripadnika narkokartela na snage sigurnosti Guzmana su pustili na slobodu.

Galerija


Brutalno nasilje zavladalo je sjevernim Meksikom nakon što je policija uhitila sina zloglasnog narkobosa Joaquina Guzmana, poznatijeg pod nadimkom El Chapo. 

Vezani članci El Chapo (Foto: Profimedia) "Krvožedan je i okrutan": Brutalnom narkobosu El Chapu izrečena doživotna zatvorska kazna, plus 30 godina zatvora Zatvor Supermax (Foto: AFP) "Pakao u kojem se gase sva osjetila": Svrgnuti kralj droge kaznu će služiti u najokrutnijem zatvoru zapadnog svijeta

Ovidio Guzman Lopez uhićen je tijekom rutinske kontrole u meksičkom gradu Culicanu, što je bio okidač za val krvavog nasilja na ulicama. 

Na snimkama koje su objavile meksičke televizije vide se civili kako iz automatskog oružja pucaju na policajce, na ulicama leže tijela u lokvama krvi, a dio ulica blokiran je barikadama u plamenu. 

Nakon krvoprolića vlasti su popustile i objavile da je Guzman pušten kako bi se spriječilo daljnje nasilje. 

Alfonso Durazo, meksički ministar sigurnosti, potvrdio je da su se pripadnici Nacionalne garde našle pod žestokom paljbom pred kućom u kojoj je Guzman bio zadržan, zbog čega su bili prisiljeni na povlačenje. Potvrdio je da su ga pustili "kako bi se izbjeglo nasilje i sačuvali životi snaga sigurnosti te vratio mir u grad". 

Meksički predsjednik Andres Manuel Lopez Obrador najavio je sastanak vijeća sigurnosti.