Crnogorska policija, ilustracija (Foto: AFP)
Crnogorska policija, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp

U Budvi i Podgorici policija je ispalila suzavac na prosrpske pristaše koji su prosvjedovali za oporbu. Bio je to odgovor na njihovo bacanje kamenja u kojem je ozlijeđen policajac.


Crnogorska interventna policija bacila je suzavac na desetak pristaša prosrpske oporbe u Budvi koji su prosvjedovali zbog predaje vlasti kako bi ih rastjerala od zgrade općine pred kojom su se okupili. Isto se dogodilo i ispred sjedišta ministarstva unutarnjih poslova u Podgorici, javlja Reuters.

Vezani članci Zaplijenjeno oružje, ilustracija (Foto: MUP) Prijavili ga zbog prijetnji i kršenja samoizolacije pa mu pretražili kuću i našli arsenal oružja Policija Kako li je uopće vozio? Kod Belišća usred bijela dana napuhao nevjerojatnih 4,9 promila

Policija je priopćila da je zbog incidenata u Budvi uhićeno sedamnaest osoba, dok je jedan policajac ozlijeđen. U priopćenju se navodi da je na policiju bacano kamenje, dimne bombe i drugi predmeti nakon čega je upotrijebila suzavac, prenosi agencija Beta

Već danima traju neredi i incidenti oko preuzimanja vlasti u Budvi. Spor je počeo 17. lipnja kada je gradonačelnik odan prosrpskoj oporbi odbio predati vlast vladajućoj koaliciji unatoč gubitku većine u lokalnoj skupštini. Premijer Duško Marković rekao je da policija samo provodi zakon.

Crnogorsku vladajuću koaliciju na čelu s Demokratskom strankom socijalista predsjednika Mila Đukanovića očekuju opći izbori 30. kolovoza. Oporba, koja želi tješnje veze sa susjednom Srbijom i s Rusijom, optužuje Đukanovića i njegovu stranku za korupciju, nepotizam i povezanost s organiziranim zločinom. Oni te optužbe odbacuju.