Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Sretna vijest

FOTO Evo koga je i zašto Obama ovako jako zagrlio!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna od dviju medicinskih sestara zaraženih virusom ebole u Teksasu, Nina Pham, ozdravila je, priopćila je u petak klinika američkih Nacionalnih instituta za zdravstvo (NIH) u kojoj se liječila.

"Medicinska sestra zaražena ebolom u Dallasu koja je 16. listopada primljena u klinički centar NIH-a više nema tragova virusa", dodaje klinika u Bethesdi, u Marylandu, u kratkom priopćenju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Testovi negativni Tužba zbog ebole: 21 dan bila u karanteni bez ikakvih simptoma Slika nije dostupna Zatvorili je satima u šator 'Liječila sam oboljele, a tretirali su me kao najgoreg kriminalca'

S izliječenom sestrom susreo se i američki predsjednik Barack Obama.

Nina Pham se zarazila - kao i druga medicinska sestra Amber Vinson - dok je njegovala liberijskog pacijenta Thomasa Erica Duncana, u bolnici u Dallasu, u Teksasu. Potonji, koji je poslije umro, prva je osoba pozitivna na virus ebole u Sjedinjenim Državama.

Potvrđeno je: Liječnik u New Yorku zaražen ebolom!

U srijedu navečer obitelj Amber Vinson je poručila u priopćenju da 29-godišnjakinja više nema virus ebole, ali će ostati u bolnici radi nastavka liječenja.

U utorak je bolnica u kojoj se liječio snimatelj američke mreže NBC zaražen ebolom u Liberiji dok je snimao reportažu o epidemiji, potvrdila da je pacijent izliječen.

No u četvrtak je liječnik Craig Spencer (33), pozitivan na virus ebole, smješten u karantenu u bolnici Bellevue na Manhattanu. On je četvrti oboljeli u SAD-u. Prije nekoliko dana se vratio iz zapadne Afrike gdje je liječio bolesnike zaražene ebolom.

Virus ebole usmrtio je gotovo 4900 ljudi od početka godine, uglavnom u Liberiji, Gvineji i Sijera Leoneu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene