Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez imalo kajanja

Nakon 52 godine otkrivene su posljednje riječi nacističkog zločinca!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski obavještajac Rafi Eitan, čovjek koji je uhvatio nacističkog zločinca Adolfa Eichmanna u Argentini, otkrio je koje su bile njegove posljednje riječi prije nego što je obješen.

'Nadam se da ćete me svi vi slijediti', izjavio je nacistički zločinac Adolf Eichmann u posljednjim trenucima svog života, prije nego što je obješen u Izraelu. Eichmann je proglašen krivim za ratne zločine, zločine protiv čovječnosti i zločine protiv židovskog naroda.

Ove njegove posljednje riječi javnosti je obznanio izraelski obavještajni časnik Rafi Eitan i to u najnovijem dokumentarcu o ovom zločincu kojega je on osobno uhvatio u Argentini 1960. godine.

Rafi je stajao iza Eichmanna u trenutku vješanja 1962. godine u izraelskom zatvoru Ramle.

Pročitajte i ovo Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

Uhićen nekadašnji čuvar logora u Auschwitzu

'Pratio sam ga do vješala. Vidio sam ga s leđa. U tom trenutku nisam razgovarao s njim. On je samo promumljao - 'Nadam se da ćete me svi vi slijediti', rekao je Eitan, opovrgnuvši tako istinitost onoga za što se smatralo da je ovaj ratni zločinac rekao u trenutku smrti.

Naime, sve dosad smatralo se da je Eichmann u posljednjim trenucima izjavio:

'Živjela Njemačka. Živjela Argentina. Živjela Austrija. To su tri zemlje s kojima sam bio najviše povezan i koje neću nikad zaboraviti. Pozdravljam moju suprugu, moju obitelj i moje prijatelje. Spreman sam. Uskoro ćemo se opet susresti, kao što je sudbina svih ljudi. Umirem vjerujući u Boga'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene