Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neće biti u najjačem norveškom zatvoru

Ovo je zatvor u kojem će norveški krvnik provesti osam tjedana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Norveški krvnik Anders Behring Breivik neće provesti pritvor u zatvoru za najokorjelije kriminalce, jer taj zatvor nadgleda područje gdje je počinio masakr.

Norveške vlasti zatvor Ringerike otpisale su zbog toga jer je smješten u regiji Tyrifjorden, blizu otoka Utoye i moglo bi se smatrati kao provokacija obiteljima žrtava i njemu samome, prenosi portal Vg.no.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oko produljenja pritvora Breivik na novom sudskom saslušanju Slika nije dostupna Okrenuli ploču Norveška policija skrušeno priznaje za Breivika: Krivo smo procijenili prioritete i pogriješili smo

Knut Arne Svenkerud, lokalni zatvorski dužnosnik složio se s procjenom vlasti. 'Bilo bi etički krivo i neodgovorno smjestiti ga u Ringerike, otkud bi mogao gledati na područje na kojem je počinio masakr', rekao je Svenkerud.

Vlasti su se složile smjestiti Breivika u zatvor Ila, koji isto tako ima iskustva s držanjem najgorih kriminalaca, no za Breivika će se posebno pripremiti u svakom smislu. 'To što je učinio utječe na sve nas, uključujući mene i moje kolege. Bit će to izazov za naš profesionalizam. Moramo se prema njemu humano odnositi', rekao je Knut Bjarkeid, upravitelj zatvora Ila.

'Radimo na tome kako da se pripremimo za njega. Unaprijed ne možemo reći kako će čuvari reagirati lice u lice s njim, no svi su spremni nositi se s tim', dodao je šef zatvora Ila. U tom smislu djelatnicima zatvora pomagat će i svećenici, psiholozi te drugi stručnjaci. Breivik će biti smješten u samici.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene