Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ovo je disciplina

Pogledajte kako Kinezi brzo isprazne cijeli neboder

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na prvi znak požara u pedesetokatnom poslovnom tornju u Kini, zaposlenici su disciplinirano počeli izlaziti van, a vatrogasci su gasili požar.

Protupožarna vježba provedena je u neboderu u kineskom gradu Guangdongu, javlja Reuters.

Pročitajte i ovo Požar u Ščitarjevskoj ulici u Zagrebu - 3 Buktinja FOTO Dramatična večer u Zagrebu: Gorjele susjedne kuće, vatrogasci morali otvarati krovove Posljedice požara - 2 Sumnjivi požari Čak 50 požara gorjelo u isto vrijeme, uključila se i policija: "Svi elementi ukazuju na to"

Događaj se dogodilo kako bi se provela vježba i promovirala svijest o zaštiti od požara u javnosti na nacionalni Dan zaštite od požara.

Kineski ministar za javnu sigurnost odabrao je 9. studeni kao taj dan jer je to (119) i broj tamošnje vatrogasne pomoći. Protupožarna vježba održana je u 9 sati u tornju Guangzhou smještenog u financijskom središtu grada.

Simulacija vatre počela je na petom katu nebodera, a ubrzo se dimiti počelo i na 14. katu susjedne zgrade, a potom na 49. katu tornja. Pod vodstvom osiguranja stotine zaposlenika evakuirane iz tornja. Zarobljeni zaposlenici pozvali su pomoć, a po njih su došli vatrogasci.

U priloženom videu pogledajte kako je disciplinirano provedena vježba protupožarne zaštite.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene