Obavijesti Video Pretražite Navigacija
E, nećete!

Ovako to rade Kinezi kad je terorizam u pitanju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineske vlasti smaknule su osam osoba zbog "terorističkih napada" u zapadnoj pokrajini Xinjiang, a među njima bile su i tri koje su "osmislile" prometnu nesreću na glavnom pekinškom trgu Tiananmenu u listopadu prošle godine, objavile su državne vlasti.

Xinjiang je pokrajina u kojoj živi narod Ujgura muslimanske vjeroispovijesti, te su kineske vlasti napade pripisale islamističkim separatistima koje žele utemeljiti neovisnu državu Istočni Turkestan.

Pročitajte i ovo Talijanska granica Balkanska ruta Italija donijela važnu odluku koja bi mogla utjecati i na Hrvatsku Specijalci u akciji Privedeni ekstremisti VIDEO Racije u 37 turskih gradova i pokrajina! Pogledajte specijalce u akciji, uhićeno 189 osoba

Ujguri koji žive izvan Kine i aktivisti za ljudska prava za incidente su optužili vladinu represivnu politiku u Xinjianu, što službeni Peking poriče.

Kinezi se sele na Karibe za samo milijardu dolara!

U naletu automobila na okupljeno mnoštvo na Tiananmenu smrtno je stradalo pet osoba, dok ih je još 40 ozlijeđeno.

Ostala smaknuća provedena su zbog optužbi za napade u gradovima Kashgar i Hotan u prefekturi Aksu, te proizvodnju ilegalnog eksploziva za napade na policijsle djelatnike i vladine dužnosnike.

Kineske vlasti u lipnju su smaknule 13 osoba u pokrajini Xinjiang nakon niza smrtonosnih napada u kojima su poginule stotine osoba u posljednje dvije godine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene