Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Papa emeritus

Znate li kako je Benedikt XVI. proveo svoju prvu slobodnu večer?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa emeritus Benedikt XVI. svoju je prvu slobodnu večer proveo uz krunicu i televiziju.

Bivši papa Benedikt XVI. proveo je svoju prvu noć u mirovini gledajući TV nakon večere i šetnje oko ljetne rezidencije. Potvrdio je to njegov osobni tajnik nadbiskup Georg Ganswein koji je pojedinosti o 85-godišnjem bivšem vođi Rimokatoličke crkve telefonskim razgovorom prenio vatikanskom glasnogovorniku ocu Federicu Lombardiju, javlja Sky News.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Komentirao povlačenje Sodano: Ako se Papa ne osjeća dovoljno snažan, poštujemo njegovu veliku hrabrost Slika nije dostupna Zahvalio se i čestitao Pročitajte Milanovićevo pismo papi Benediktu XVI.

Monsinjor Ganswein dodao je da je Papa emeritus 'spavao dobro' nakon što je odgledao TV prilog o svojem posljednjem danu provedenom u Vatikanu iz kojeg je helikopterom iz Rima prebačen u Castel Gandolfo gdje će ostati nekoliko tjedana prije negoli se vrati u posebno opremljen stan u samostanu u Vatikanu.

>> Zapečaćene odaje Benedikta XVI.

'U našem razgovoru mi je rečeno da je Ratzinger vrlo dobro. On je bio opušten, smiren i miran', potvrdio je otac Lombardi. 'Bio je zadovoljan izvješćima o svojim posljednjim papinskim trenutcima. Nakon večere je prošetao, pomolio se i otšao u krevet. Kada se probudio slavio je misu i u 7 sati doručkovao te pročitao sve poruke koje je primio. Poslijepodne će provesti u vrtovima Castel Gandolfa gdje će se posvetiti molitvi', kazao je Lombardi otkrivši da je Ratzinger sa sobom donio i nekoliko knjiga švicarskog teologa Hansa Ursa von Balthasara te glazbu za slušanje.

Lombardi je odbacio spekulacije da je Ratzinger sa sobom ponio medicinsku opremu. 'On je stariji čovjek, no dobrog je zdravlja, više niti ne hoda pomoću štapa', kazao je Lombardi. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene