Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hebrejski, arapski, kineski...

Ovaj tinejdžer govori čak 20 jezika!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki tinejdžer Timothy Doner prava je svjetska senzacija - on govori 20 jezika.

Svahili je samo jedan od 20 jezika koji govori 17- godišnji Timothy Doner. 'Neki od jezika koje govorim ili učim su latinski, starogrčki, mandarinski, kineski, japanski, hebrejski, arapski, farsi, swahili, indonezijski, paštu, talijanski, nizozemski', kazao je.

Pročitajte i ovo Ilustracija policijskog očevida u New Yorku Očevid u tijeku Pronađen leš u gradskom rezervoaru: Stanovnici pozvani da prije uporabe vodu prokuhaju Predsjednik Milanović u New Yorku "doći će na večeru" Milanović otkrio što bivša predsjednica radi u Americi te zašto se nije sastao s glavnim tajnikom UN-a: "Imao sam nešto produktivnije, tiče se regije..."

Hebrejski jezik počeo je učiti za svoju bar micvu. Nakon toga uslijedio je arapski koji je naučio čitati u tjedan dana. 'Shvatio sam da me zanima izraelska glazba. I otkrio sam da samo pamteći tekstove pjesama i pjevajući ih prijateljima mogu slagati nove rečenice. Nakon šest mjeseci bilo mi je sve lakše komunicirati s ljudima i to samo riječima koje sam naučio u pjesmama', kazao je Timothy.

>> Snimka obišla svijet: Tinejdžer (17) pod kišom metaka spašavao ranjenu ženu

Tinejdžer živi u New Yorku, mjestu gdje se također žive i mnogi Talijani, Rusi, Nijemci, Japanci, sa svima može razgovarati na njihovom jeziku. No, kako sam kaže, nekada nije dobro razumjeti što ljudi govore.

'Imao sam incident prije nekoliko godina u jednom izraelskom restoranu. Bio sam na večeri s tatom, a neki Izraelci za susjednim stolom su nas ogovarali. Pogledaj ove američke židove kako jedu izraelsku hranu. Rugali su se i našoj odjeći. Otišao sam tada do njih i na hebrejskom im rekao kako ih mogu razumjeti', prisjetio se Timothy.

Svoje znanje jezika Timothy usavršava pričajući s ljudima u restoranu ili putem e-maila ili Skypea s mnogim prijateljima koje je stekao diljem svijeta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene