Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U vrijeme kad je dojenje u javnosti izrazito kontroverzna tema, pojavile su se fotografije dvije vojnikinje kako doje u uniformama i izazvale zgražanje.


Fotografija koju možete vidjeti dio je kampanje o podizanju svijesti o dojenju Mom2Mom vojne zračne luke Fairchild u SAD-u. To je grupa potpore majkama dojiljama, koju je u siječnju pokrenula vojnikinja Crystal Scott, koja je i sama majka troje djece.

Vezani članci Izraelske vojnikinje (Foto: izismile.com) - 16 Opasne djevojke: Podjednako vole rukovati mobitelima i puškama Vojnikinje (Foto: thechive.com) Vojnikinje se skinule i ispalile Kupidov metak u srca publike

"Ljudi uspoređuju dojenje u uniformi s obavljanjem nužde u uniformi. Oni to uspoređuju sa ženom koja pozira za Playboy u uniformi. Nismo se nadali da će reakcije biti tako negativne", rekla je Scott, za Yahoo!Shine.

Terran Echegoyen-McCabe, vojnikinja s fotografije koja na doji svoje dvije 10-mjesečne blizanke u potpunosti je iznenađena reakcijama na fotografije. "Dojim u hodniku, u autu, u parku... a dojim često i u svlačionici", rekla je McCabe.

"Ponosna sam na to što nosim uniformu i dojim u njoj. Ponosim se na fotografiju i nadam se da će ona inspirirati i druge žene i dati im do znanja da mogu dojiti dok su na aktivnoj dužnosti, bilo vojnoj ili civilnoj", istaknula je McCabe.

Fotografiju je uslikala Brynja Sigurdardottir i ona ističe kako Američko ratno zrakoplovstvo nije dalo podršku za fotografije koje je napravila. "Te žene su jednostavno samo pripadnice vojske, u uniformi i jednostavno doje djecu", pojasnila je, aludirajući na prirodnost procesa dojenja u bilo kojoj situaciji.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.