Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žene u uniformi i dojenje

Ova fotografija izazvala je veliko zgražanje javnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U vrijeme kad je dojenje u javnosti izrazito kontroverzna tema, pojavile su se fotografije dvije vojnikinje kako doje u uniformama i izazvale zgražanje.

Fotografija koju možete vidjeti dio je kampanje o podizanju svijesti o dojenju Mom2Mom vojne zračne luke Fairchild u SAD-u. To je grupa potpore majkama dojiljama, koju je u siječnju pokrenula vojnikinja Crystal Scott, koja je i sama majka troje djece.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Manji rizik za djecu WHO: Majke bi trebale dojiti čak i ako je potvrđeno da su zaražene koronavirusom Međunarodni tjedan dojenja (Foto: Dnevnik.hr) - 2 "Rodilišta prijatelj djece" Hrvatska po ranom dojenju uz bok razvijenim zemljama, ali poslije tri mjeseca djetetova života broj naglo pada

"Ljudi uspoređuju dojenje u uniformi s obavljanjem nužde u uniformi. Oni to uspoređuju sa ženom koja pozira za Playboy u uniformi. Nismo se nadali da će reakcije biti tako negativne", rekla je Scott, za Yahoo!Shine.

Terran Echegoyen-McCabe, vojnikinja s fotografije koja na doji svoje dvije 10-mjesečne blizanke u potpunosti je iznenađena reakcijama na fotografije. "Dojim u hodniku, u autu, u parku... a dojim često i u svlačionici", rekla je McCabe.

"Ponosna sam na to što nosim uniformu i dojim u njoj. Ponosim se na fotografiju i nadam se da će ona inspirirati i druge žene i dati im do znanja da mogu dojiti dok su na aktivnoj dužnosti, bilo vojnoj ili civilnoj", istaknula je McCabe.

Fotografiju je uslikala Brynja Sigurdardottir i ona ističe kako Američko ratno zrakoplovstvo nije dalo podršku za fotografije koje je napravila. "Te žene su jednostavno samo pripadnice vojske, u uniformi i jednostavno doje djecu", pojasnila je, aludirajući na prirodnost procesa dojenja u bilo kojoj situaciji.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene