Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Otrovni kauč spalio bebi kožu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Maleni Archie Lloyd-Bennett tek je jedna od niza žrtava otrovnog kauča. Nakon kratkog ležanja 9-mjesečni je zadobio plikove i opekline po cijelom tijelu, jer je kauč prije prodaje, dok je bio u skladištu premazan fungicidom kako bi 'zadržao svježinu'.

"Ležao je na kauču samo u peleni i nakon nekog vremena bio je sav crven, a plikovi krvavi", ispričala je šokirana dječakova majka Rebecca. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Vrištao je od bola' NA KRIVOM MJESTU U KRIVO VRIJEME Kauč, bačen s 13. kata, pao na pješaka Slika nije dostupna Malo drugačija 'grickalica' VIDEO: Žena pojela 8 kauča i 5 fotelja

Archieja su hitno prevezli u Dječju bolnicu u Birminghamu. Liječnici nisu mogli vjerovati. Bila je to jedna od najgorih alergijskih reakcija koju su vidjeli posljednjih godina. 

Već mjesec dana majka malenom Archieju daje terapiju i maže ga s nekoliko krema i losiona kako bi njegovo stanje bilo pod kontrolom.  

"Prolazi agoniju. Ti plikovi užasno svrbe pa cijelo vrijeme mora nositi rukavice kako se ne bi morao češati", zgrožena je 25-godišnja majka. 

Osipa nije bio pošteđen čak ni njihov pas Kes kojemu je na kraju otpala i dlaka. Samo na njegovo liječenje je Rebecca potrošila više od 1000 funti. 

Kada je u trgovini namještajem gdje je kupila kauč tražila da joj daju novi ili vrate novac, Rebecca nije baš naišla na razumijevanje. Sve dok se u slučaj nisu upleli mediji i otkrili da je alergijsku reakciju na isti kauč, inače proizveden u Kini, imalo više od 1000 osoba. 42-godišnja Paula Brooks također je zadobila plikove nakon ležanja na istom kauču.

"Bila sam prekrivena osipom i imala sam osjećaj da mi gori koža", ispričala je Paula kojoj je u bolnici dijagnosticirano i otrovanje krvi.

Kožni kauč se naime, povoljno prodavao po cijeni od 600 do 850 funti i vrlo je brzo rasprodan. Konačan broj osoba koje su imale reakciju na fungicid je vjerojatno i veći, no liječnici pretpostavljaju da to nisu povezali s kaučom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene