Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pluta milijun tona

I četiri godine kasnije: Otpad još uvijek stiže na američku obalu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četiri godine nakon japanskog tsunamija otpad, od hladnjaka do sportske opreme, i dalje pristiže na američku obalu i stručnjaci smatraju da će nastaviti dolaziti najmanje iduće tri godine.

U Tihom oceanu pluta još oko milijun tona smeća četiri godine nakon najsnažnijeg ikad zabilježenog potresa u Japanu kojeg je slijedio razorni cunami koji je odnio gotovo 20 tisuća ljudskih života te oštetio nuklearku Fukushimu.

Pročitajte i ovo Provjereno: Ježdovec - 3 Donosi Provjereno Uhodan posao! Uzmu novac, a stotine kamiona otpada bace na državno zemljište: "Zavezat ću te i vući ću te po ovom blatu!" Ilustracija Tlo ne miruje VIDEO Snažan potres pogodio Japan

Američki i japanski stručnjaci prate kretanje otpada. Procjenjuje se da je cunami u ocean povukao oko pet milijuna tona otpada od vozila preko građevinskog materijala do dokova a oko 70 posto odmah je potonulo na dno oceana.

FOTO Ovako izgleda dvorište iza Ureda predsjednice!

Smeće koje je bilo dovoljno 'lagano' da ga povuku morske struje završava na američkoj obali od Kalifornije do Aljaske. Dio još pluta oceanom zbog toga što nije bilo dovoljno snažnih oluja koje bi ga potjerale prema obali. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene