Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Otmičari pustili taoce, nije bilo akcije spašavanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Devetnaest turista koji su bili oteti u egipatskom dijelu Sahare nije oslobođeno u vojnoj operaciji već su ih njihovi otmičari pustili a u sigurnost ih vratili njihovi egipatski turistički vodiči, izjavili su oslobođeni Talijani.

Njihov ministar vanjskih poslova Franco Frattini je kazao da su u oslobađanju talaca sudjelovali talijanski obavještajci i specijalci, da bi već u utorak ustvrdio da nije bilo nikakve "blic" akcije, te da nije plaćena otkupnina.

Pročitajte i ovo Supernova music festival - 2 7. listopada UN istražuje napad na Izrael koji je pokrenuo rat: "Dok sada razgovaramo, Hamasovi teroristi siluju i zlostavljaju izraelske žene" Palestinske žene i djeca u južnom gradu Rafahu Sukob ne prestaje Vode se pregovori o primirju u Gazi, ali na terenu se broje mrtvi

Raniji izvještaji dužnosnika o "operaciji spašavanja" i vatrenom okršaju ne slažu se s izjavama talaca koji tvrde da nisu čuli nikakvu pucnjavu već su im otmičari vratili džip i satelitski kompas te im rekli da slobodno odu. 

>> Oteto 11 turista u Čadu, ubijena šestorica otmičara

>> Sudanske vlasti okružile mjesto na kojemu su taoci

"Uzdali smo se u Boga i vozili pustinjom oko pet, šest sati, bez rezervne gume i s vrlo malo vode", ispričala je 70-godišnja Mirella De Giuli.

Egipat je u ponedjeljak ustvrdio da je njegova borbena skupina oslobodila taoce u Čadu, a sudanska vojska da je njezina postrojba ubila vođu otmičara i petoricu pripadnika otmičarske skupine.

Pet Talijana, pet Nijemaca, jedan Rumunj i osam Egipćana bili su oteti tijekom safari putovanja po Egiptu. Taoci su izjavili da nisu bili podvrgnuti nikakvom nasilju, ne štedeći riječi hvale na račun njihovih egipatskih vodiča.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene