Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Otmičar zrakoplova radi kao čistač na aerodromu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je u zračnoj luci Heatrow otkrila legalno zaposlenog bivšeg afganistanskog terorista. Naime, Nazamuddin Mohammidy, koji je na Heattrowu zaposlen kao čistač, jedan je od devetorice Afganistanaca koji su namjeravali raznijeti zrakoplov za vrijeme četverodnovene opsade 2000 godine.

Policija je došla do ovog saznanja zaustavivši Nazamuddina nedaleko Heatrowog terminala 5 pod sumnjom da neovlašteno vozi taksi. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U borbi za životom Sedam sati straha - Za ovu djevojku je u nekoliko trenutaka čuo cijeli svijet! Slika nije dostupna Spasili i sestricu Mali junaci: 7-godišnji blizanci mlatili otmičara dok ih nije pustio

Ostali su zaprepašteni kada su shvatili da osumnjičenik ima BA pass, odnosno propusnicu kojojm se može slobodno kretati zračnom lukom. Uhićen je kada je utvrđeno da je na slobodi uz jamčevinu, a živi na drugoj adresi od one koju je dao sudu.

'Ovo je vrlo ironično, možda je dobio posao jer je bio od prije vezan za aerodrome', kazao je pouzad izvor. 

Mohammidy je zajedno sa svojom bandom 2000 godine, naoružan vartrenim oružjem i granatama, oteto zrakoplov koji je vozio iz Afganistana.

Pilot je sletio na Stanstedu nakon što mu je naređeno da leti u Veliku Britaniju.

Otmičari su Boeing 727 namjeravali raznijeti zajedno sa 173 putnika i posade, ukoliko ne dobiju politički azil. 

Nakon 70 sati avion je sletio, a otmičari su pali u ruke vlasti. 

Teroristi su optuženi za otmicu, no šok javnosti tek je uslijedio na kon što je afganistanska grupa dobila ono što je tražila, pravo boravka u Velikoj Britaniji. 

Mohammidy, koji s obitelji živi u Hounslowu, Middx, nekoliko je mjeseci kao zaposlenik tvrtke smještene u blizini Felthama, koja ima ugovoren posao čišćenja ureda zračne luke.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene