Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istupile dvije tajne agentice

Otkriveni detalji najtajnije tajne službe na svijetu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mossad, najtajnija, a po nekima i najefikasnija tajna služba se mijenja. Izrael je desetljećima čuvao sve vezano uz tu službu. No, sada su otvoreno u javnost istupile njihove tajne agentice.

Pet tajnih agentica izraelskog Mossada progovorilo je za hebrejske novine. Svi članovi visokih činova izraelske vojske, potpisani su lažnim imenima. Otkrivaju da im je ženski spol nerijetko prednost.

Pročitajte i ovo Commander o ne, opet! Predsjednički pas ugrizao agenta: "Jednom možete reći da je nesreća, ali..." Salko Zildžić nosi oznaku "počasna" Zastupnik koji uhićen zbog skrivenog oružja imao i iskaznicu tajne službe: Ne zna se kako je došao do nje

Muškarac, koji želi pristupiti zabranjenom području, često to ne uspije. Žena s osmijehom ima puno veće šanse za uspjeh. Kad se štiti nacionalna sigurnost, poručuju, sva su sredstva dopuštena. No, granice postoje. Agentice se ne koriste u seksualne svrhe. Zavode, ali granice se povlači kod seksa.

>> Bivši glavni urednik Jerusalem Posta razočaran Izraelom

Žene u Mossadu čine polovicu, od oko dvije tisuće tajnih agenata. O njihovoj se obuci malo zna, kao i o samoj obavještajnoj agenciji. Je li intervju uopće autentičan? Stručnjaci kažu da je sve moguće. 'Onaj tko im je nadređeni sigurno im je dao suglasnost i oni sigurno imaju debeli razlog zbog kojega su dali', kaže Pavle Kalinić, politički analitičar.

Najčešće da bi se skrenula pozornost. Iste novine prenijele su i izjavu šefa Mossada Tamira Parde, koji navodno hvali pripadnice ljepšeg spola u svojim redovima. 'Ja sam stoposto siguran da nijedan aktualni šef Mossada nikada ništa nije komentirao', kaže Kalinić.

O Mossadu malo tko govori, no mnogi su s njim povezani. U elitnim postrojbama bila je izraelska oporbena političarka Tzipi Livni. I ministar obrane Ehud Barak 70-ih je godina sudjelovao u Mossadovim operacijama. Za uspjeh jedne u Bejrutu, bilo je ključno to što se preodjenuo u ženu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene