Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Istražitelji otkrivaju detalje jedne od najvećih pljački u povijesti Velike Britanije.


Nakon pljačke koja se dogodila proteklog vikenda kada je iz draguljarnice i trezora Hatton Garden u Londonu ukraden nakit i novac u vrijednosti preko dvije milijarde kuna, istražitelji su iznijeli prve detalje jedne od najvećih pljački u povijesti Velike Britanije, prenosi Skynews.

Vezani članci Pljačka, ilustracija U razmaku od samo nekoliko sati u Zagrebu dvije pljačke Slika nije dostupna KRIVI SU! Penzioneri četiri dana proveli u trezoru i ukrali 140 milijuna kuna

"Organizirana skupina pljačkaša najprije je onesposobila lift, potom snažnim alatom izdubli rupu u dva metra debelom zidu", stoji u objavljenom izvješću istražitelja koji su preuzeli istragu nad slučajem.

Lopovi četiri dana proveli u trezoru i odnijeli 2 milijarde kuna

Višemiljunsku pljačku sefova punih novca provela je ekipa sastavljena od nekolicine stručnjaka za pljačke, objavila je policija.

Glavni detektiv koji vodi istragu Paul Johnson rekao je kako ekipa nije nasilno upala u sef, no za sobom je ostavila popriličan nered.

Lopovi su u trezor ušli nakon što su onesposobili lift te se potom kroz njeg spustili u podrum, a potom izbušili rupu u zidu kroz koju su ušli u trezor.

Na pitanje tko je mogao učiniti ovo kazneno dijelo inspektor je odgovorio kako je to jako dobro pitanje, no na njega nije znao odgovoriti.

"Organizirana i iznimno sofisticirana skupina ljudi koji su pomno isplanirali svaki korak tijeka pljačke", rekao je detektiv Johnson.

Kako bi utvrdili stvarnu štetu, policija je počela s ispitivanjem svakog od korisnika ovog trezora.

Nagađa se da su provalili još prošlog četvrtka što znači da su u Hatton Gardenu proveli četiri dana. Pljačka je, naime, otkrivena tek u utorak ujutro, a s vanjske strane zgrade nije bilo nikakvih znakova provale. Korisnici trezora u Hatton Gardenu uglavnom su draguljari i trgovci zlatom pa je ulov pljačkaša sigurno bio maestralan.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook