Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Remek-djelo

Nakon 128 godina otkriven čudan detalj na Van Goghovoj slici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na slici Vincenta van Gogha iz 1889. godine zaposlenici muzeja u kojem se nalazi pronašli su – uginulog skakavca.

Većina konzervatora vjerojatno sanja o pronalaženju skrivenih tajni u remek-djelima o kojima brinu, ali rijetki očekuju da će pronaći uginulog skakavca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Žuti oblak Alergičari, skrenite pogled! Nevjerojatan prizor s Cresa: ''Maslina je u punom cvatu, a zapuhao je jak vjetar...'' Snijeg u planinama - 1 VELIKA HLADNOĆA "Zvijer s istoka" pokazuje svoju snagu, ali i ljepotu: Poljoprivrednici strahuju za svoje proizvode, a na splitskoj rivi prolaznici uživaju na suncu

Ipak, upravo su njega pronašli kustosi u muzeju Nelson-Atkins u Kansas Cityju. Insekta su uočili u jednoj od najvažnijih slika u muzeju – slici Vicenta van Gogha.

Skakavac je na slici "Masline" uočen za vrijeme njezina skeniranja za potrebe izrade kataloga.

"Gledajući sliku pod mikroskopom, naišla sam na maleno tijelo skakavca koji je uronjen u boju", rekla je kustosica Mary Schafer. Slika je naslikana 1889. godine, a u muzeju su se nadali da bi im novootkriveni skakavac mogao pomoći otkriti u kojem je godišnjem dobu nastala. Međutim, to ipak neće biti moguće.

Van Gogh je Masline naslikao 1889. godine, godinu dana nakon svađe s Paulom Gauginom, a vjeruje se da je ona dovela do toga da je poznati slikar odlučio samog sebe osakatiti, odnosno odsjeći si uho.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene