Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spriječena tragedija

Otkrili međunarodnu džihadsku grupu: Izraelci spriječili velike terorističke napade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izrael je uhitio nekoliko pripadnika militantne ćelije Al-Qaide u istočnom Jeruzalemu. Kada su otkrili koje su im bile mete shvatili su koju su tragediju uspjeli spriječiti...

U zajedničkoj operaciji Shin Beta i jeruzalemske policije otkrivena je međunarodna džihadska grupa iz istočnog Jeruzalema koja je namjeravala izvesti velike terorističke napade u Izraelu', priopćio je Shin Bet, javlja AFP.

Pročitajte i ovo Zapovjednik Islamske revolucionarne garde Hosein Salami Upozorio Izrael Iran poručio da je operacija Iskreno obećanje gotova i da su gađali dvije mete Napad na Izrael iron dome VIDEO Koja je tajna Željezne kupole? Pogledajte kako funkcionira najbolja protuzračna obrana na svijetu

Američke vlasti kažu da su u kontaktu s izraelskim vlastima oko navodne zavjere. 'Shabak je uhitio terorističku ćeliju iz istočnog Jeruzalema koju je vodila Al-Qaida te koja je planirala, između ostalog, napasti i američku ambasadu u Tel Avivu', rekao je Ofir Gendelman glasnogovornik premijera.

Izrael najavljuje gradnju 1.400 stanova na Zapadnoj obali

Skupina je planirala bombama napasti američku ambasadu u Tel Avivu, izvesti dvostruki samoubilački napad na Međunarodni konvencijski centar u Jeruzalemu, oteti vojnike s glavne gradske autobusne postaje te napad bombama nekoliko stambenih četvrti. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene