Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bile su u vezi

Otkazali maturalnu proslavu jer je učenica htjela povesti djevojku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Škola u ruralnom dijelu američke savezne države Mississippi radije je otkazala maturalnu večeru nego dozvolila učenici da dođe sa svojom djevojkom.

18-godišnja Constance McMillen zbog toga je tužila školu u Fultonu i dobila 35 tisuća dolara naknade. Također, morali su se obvezati da neće provoditi diskriminacijsku politiku. Constance, osim što je htjela na maturalnu zabavu u pratnji djevojke, pobunila se i protiv toga da samo dečki mogu doći u odijelima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uzvraća tužbom Čistačica pojela ostatke sendviča od tune nakon sastanka odvjetnika, dobila je otkaz: "Mislila je da će biti bačen" Ilustracija Poticanje mržnje Iduća stanica - zatvor: Nekad je bio slavan po svojim romanima, danas pozornost privlači desničarskim populističkim i islamofobnim izjavama

Iako odluka suda glasi da su prekršena osnovna ljudska prava, škola ipak nije morala održati maturalnu večeru, piše Yahoonews. Maturanti su na kraju dobili svoju večeru, ali su je financirali njihovi roditelji. No na toj maturalnoj proslavi, koja je nazvana i 'proslava srama' pojavilo se samo desetak učenika, dok su se ostali zabavljali negdje drugdje.

'Škola smatra da su poduzeti postupci i ponašanje bili zakonski u svakom pogledu', rekao je Ben Griffith, odvjetnik Itawamba poljoprivredne srednje škole. No, isplatit će odštetu učenici, koja se preselila u Memphis, u državi Tennessee, gdje će pohađati studij psihologije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene