Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Oteti izraelski vojnik je živ

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski vojnik kojeg je 25. lipnja otela palestinska postrojba, Gilad Shalit, "živ je", objavio je glasnogovornik izraelske vlade Avi Pazner na francuskoj informativnoj postaji LCI.

- Znamo da je zasad Gilad Shalit na životu, znamo da je ozlijeđen, da ga je posjetio palestinski liječnik prije par dana. Imamo sigurne informacije, zasad je živ, kazao je Pazner.

Pročitajte i ovo Razorena Gaza Nastavljaju se pregovori Korak do primirja u Gazi: "Izrael je sve prihvatio i sada se čeka odluka Hamasa" Kamala Harris ugošćuje člana izraelskog ratnog kabineta U ponedjeljak Potpredsjednica SAD-a sastat će se sa članom izraelskog ratnog kabineta

U Gazi palestinske skupine koje drže vojnika ponovile su da ga ne žele ubiti nakon istjeka ultimatuma, priopćio je glasnogovornik skupine Islamska vojska, ponovo odbijajući mogućnost . 

Agencija UN-a za palestinske izbjeglice objavila je da su izraelske snage popustile blokadu u opskrbi pojasa Gaze, smjesta zahtijevajući od Izraela da dopusti slobodan prolaz pomoći sljedećih tjedana.

Agencija UN-a je međutim upozorila da su rezerve najnužnijih
proizvoda iscrpljene u pojasu Gaze i trebale bi biti nadomještene kako bi se omogućilo stanovništvu da vodi 'koliko-toliko normalan život'. 

Izrael je istovremeno priopćio da će nastaviti potragu za vojnikom dok ne bude oslobođen i vraćen vojsci.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene