Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Otet irački doministar zdravstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Irački doministar zdravstva Ammar Al-Saffar otet je u nedjelju u Bagdadu, dok je pedesetak osoba ubijeno diljem zemlje u atentatima na pripadnike šijitske zajednice.

Na diplomatskom planu, dan je obilježio dolazak sirijskog ministra vanjskih poslova Walida Mouallema, što je prvi posjet jednog šefa sirijske diplomacije Iraku nakon pada Sadama Huseina.

Pročitajte i ovo Rusi moćnim oružjem otežavaju Ukrajincima na bojišnici Objavili i snimku VIDEO Rusija krenula u masovnu proizvodnju zastrašujućeg oružja: "Zapad nema pojma što se događa, mogu razoriti bilo koji europski grad" Demontaža Sabine Tandare Knezović Demontaža Sabine Tandare Knezović Burno na sučeljavanju o zdravstvu: Kandidati se sukobili oko brojnih vrućih tema

U najkrvavijem napadu život su izgubile 22 osobe u šijitskom gradu Hilli, dok je u eksploziji četiriju automobila-bombi na autobusnoj postaji u šijitskoj četvrti u Bagdadu poginulo 10 ljudi.

- Naoružani muškarci koji su se dovezli u četirima automobilima oko 15.30 sati po srednjoeuropskom vremenu ušli su u njegovu kuću u sunitskoj četvrti Aadhamiyja i odveli ga. Neki su nosili vojnu odoru, navodi izvor u službi sigurnosti.

Doministar je šijit, kao i njegov ministar Ali Al-Chemmari, pristaša radikalnog šijitskog vođe Moqtade Sadra.

Otmica visokog državnog dužosnika koji je trebao imati zaštitu,
dolazi nakon kolektivne otmice više desetaka osoba u utorak u
ministarstvu prosvjete i dok se političari i vjerski poglavari
različitih opredjeljenja žale na nedjelotvornost redarstvenih snaga.

Sirijskoj diplomaciji u zadnje vrijeme raste ugled na međunarodnoj pozornici. 

U petak je čak britanski premijer Tony Blair zatražio od Sirije i Irana da budu "partneri" u pronalaženju mirnog "rješenja" na Bliskom istoku i u Iraku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene