Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obitelj u šoku

Otac ubijene Meredith: Oslobađanje Amande Knox je komično

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otac ubijene Meredith Kercher oslobađajući presudu Amandi Knox, bivšoj cimerici njegove kćeri, opisao je kao 'komičnu'.

Okupljenim novinarima ispred sudnice se obratila njezina mlađa sestra Deanna.

Pročitajte i ovo Ubojstvo u Šibeniku Tri osumnjičenika uhićena Šibenik zavijen u crno zbog brutalnog ubojstva: Policija složila mozaik tučnjave u kafiću Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću...

'Zahvalni smo da je ova noćna mora završila. Propatila je jako puno u ove četiri godine i to zbog zločina koji nije počinila. Zahvaljujem odvjetnicima koji je nisu samo branili, već su je i zavoljeli. Zahvaljujem na potpori svim ljudima diljem svijeta, ljudima koji su si uzeli vremena i proučili slučaj i koji su znali da su Amanda i Raffaele nevini. Zahvaljujemo i sudu koji je imao hrabrosti vidjeti istinu i promijeniti presudu. A sad vas molimo da Amandi i našoj obitelji date mir koji nam je potreban kako bi se oporavili od ovog horora', kazala je Deanna Knox, prenosi AP.

Dva sata nakon što je oslobođena krivnje za ubojstvo i silovanje britanske studentice Meredith Kercher, Amanda Knox napustila zatvor. Jutros se pak, zahvalila svim Talijanima koji su je podupirali tijekom 4 godine provedene u zatvoru.

'Hvala svima koji su dijelili moju patnju i pomogli mi da preživim s nadom. Hvala onima koji su mi pisali, koji su me branili, koji su molili za mene', napisala je Amanda Knox u pismu zakladi koja promovira odnose između Italije i SAD-a i koja je oduvijek podupirala njezino oslobođenje.

Knox je u SAD, u svoj rodni Seattle, otputovala iz rimske zračne luke Fiumicini preko Londona za SAD. Dok je čekala zrakoplov, sjedila je u restoranu odvojena od obitelji i okružena policajcima.

'Svoju prvu noć na slobodi spavala je s majkom u krevetu. Smirena je i osjeća olakšanje', kazao je njezin odvjetnik Carlo Dalla Vedova.

No, olakšanje nikako ne osjeća obitelj ubijene Meredith. Njezina majka Arline, sestra Stephanie i brat Lyle u tišini su sjedili u sudnici dok je čitana presuda. Kasnije su u izjavi za javnost kazali kako teško mogu razumjeti da se presuda koju je donio prvostupanjski sud može toliko drastično promijeniti te su izrazili nadu da će 'istina jednom izaći na vidjelo'.

'Moramo prihvatiti odluku i poštovati je. Dok istina ne izađe na vidjelo nikome ne možemo ponuditi oprost jer ne znamo tko je kriv za smrt naše sestre', kazala je na novinskoj konferenciji Stephanie Kercher, prenosi Reuters.

Meredithina majka Arline smatra da je odluka o nastavku istrage na talijanskoj policiji, dok se obiteljska drama nastavlja. 

'Ono što se dogodilo mojoj Meredith noćna je mora svake majke', rekla je Arline.

Meredithin otac John Kercher je u izjavi za Daily Mirror kazao kako je presuda 'ludost i da su napravili sprdnju u odnosu na prvotno suđenje'. 

'U potpunosti je ignorirana gomila dokaza. To je komično. Kako su mogli ignorirati dokaze? Očekivao sam da će im sud potvrditi krivnju i smanjiti kaznu. No, ovakav rasplet je ludost. Svi smo šokirani', kazao je Kercher.

Podsjetimo, 21-godišnja Britanka Meredith Kercher 2007. godine je pronađena prerezana grla. Za stravičan zločin 22-godišnja Amanda Knox, njezina cimerica, prvotno je dobila kaznu zatvora od 26 godina, a njezin bivši dečko, 25-godišnji Talijan Raffaele Sollecito, 25 godina zatvora.

Oboje su zanijekali krivnju za ubojstvo tijekom seksualne igre začinjene drogom za vrijeme koje je, po riječima tužitelja, Sollecito držao Meredith, a Amanda ju je nožem izbola do smrti. Iako su nakon ubojstva pokušali prikazati da je netko upao u sobu radi pljačke te razbili prozor i razbacali stvari, policija je utvrdila kako ništa nije ukradeno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene