Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Podijelio je istinu narodu'

Otac Snowdena: 'Moj sin je učinio što je mislio da je ispravno'!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otac američkog bjegunca Edwarda Snowdena, koji je razotkrio američke špijunske programe, branio je u petak postupak svoga sina kazavši kako je postupio ispravno i podijelio istinu s američkom narodom.

"Učinio je što je mislio da je ispravno. Podijelio je istinu s američkim narodom. Vjerujem svom sinu. Apsolutno sam siguran da je rekao istinu", objasnio je Lon Snowden za tv kanal NBC i zahvalio svima koji mu pomažu.

Snowden je rekao da nije izravno kontaktirao sa sinom koji je blokiran u moskovskoj zračnoj luci pošto je putem posrednika zatražio privremeni azil od ruskih vlasti, a taj posrednik nije organizacija WikiLeaks, precizirao je.

Pročitajte i ovo Ljudi odaju počast stradalima u terorističkom napadu u Moskvi 140 mrtvih i 182 ranjenih Nema kraja agoniji nakon terorističkog napada u Moskvi: Još se uvijek traga za 95 nestalih osoba Rusiji je teško povjerovati da je Islamska država odgovorna za teroristički napad Napad u Moskvi Rusiji je teško povjerovati u krivnju Islamske države: "Zapad se požurio pripisati im odgovornost"

>> Traže sankcije protiv bilo koje države koja primi Snowdena

Edward Snowden je početkom lipnja otkrio da je američka obavještajna agencija NSA pod krinkom antiterorističke borbe skupljala metapodatke o razgovorima milijuna Amerikanaca uz dopuštenje tajnog suda. Washington traži njegovo izručenje u SAD, gdje je optužen za špijunažu.

"Kad mi kucne čas, bit ću miran sam sa sobom. Kad dođe taj čas za mog sina, bilo to danas ili za 100 godina, on će također biti miran. Učinio je ono što je smatrao potrebnim", rekao je Lon Snowden.

>> Kongres PODRŽAO NSA i njihov program tajnog nadziranja

Izjavio je da je krajnje razočaran i bijesan zbog stajališta članova Kongresa.

Američki zastupnički dom odbio je u srijedu navečer amandman kojim bi se okončalo financiranje programa kontrole NSA. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene