Obavijesti Video Pretražite Navigacija
detalji kaznene prijave

Muškarac koji je čekićem pretukao Paula Pelosija htio je uzeti Nancy za taoca: U to vrijeme bila je na drugom kraju države

Nancy Pelosi
Nancy Pelosi Foto: Drew Angerer / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Muškarac optužen da je čekićem pretukao supruga čelnice Predstavničkog doma američkog Kongresa Nancy Pelosi nakon što je nasilno ušao u njihov dom, prijetio je da će je uzeti za taoca i slomiti joj koljena, navodi se u saveznoj kaznenoj prijavi podnesenoj u ponedjeljak.

Navodne namjere Davida Waynea DePapea objavljene su nakon što su savezni tužitelji optužili 42-godišnjeg muškarca za napad i pokušaj otmice u provali u petak prije zore u kuću obitelji Pelosi u San Franciscu.

Nekoliko optužnica podignuto je odvojeno pred Vrhovnim sudom San Francisca, uključujući pokušaj ubojstva, napad smrtonosnim oružjem, provalu, zlostavljanje starijih osoba i prijetnje javnom službeniku, objavila je okružna tužiteljica Brooke Jenkins na konferenciji za novinare.

82-godišnja predsjednica Zastupničkog doma Kongresa SAD-a, demokratkinja koja je druga u liniji zamjenika predsjednika SAD-a, bila je u Washingtonu u vrijeme napada. Njezin suprug Paul Pelosi (82), izvršni direktor tvrtke za nekretnine i rizični kapital, hospitaliziran je dok se oporavlja od prijeloma lubanje i ozljeda šake desne ruke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Provala u dom Biden osudio napad na supruga Nancy Pelosi, policija istaknula: "To je učinjeno namjerno"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna MOTIV NEPOZNAT Suprug Nancy Pelosi divljački napadnut u njihovom domu: Nalazi se u bolnici

Liječnici očekuju potpuni oporavak.

Incident, koji je Jenkins nazvala "politički motiviranim", potaknuo je strahove o stranačkom ekstremističkom nasilju uoči izbora u sredini mandata 8. studenoga koji će odlučiti o kontroli Kongresa tijekom jedne od najžešćih i najpolariziranijih kampanja u SAD-u.

Kao jedna od najviše pozicioniranih demokrata u Washingtonu i dugogodišnja predstavnica jednog od najliberalnijih američkih gradova, Nancy Pelosi bila je česta meta napada i kritika konzervativaca.

Njezin je ured opljačkan tijekom napada na američki Kapitol 6. siječnja 2021. od strane gomile pristaša tadašnjeg republikanskog predsjednika Donalda Trumpa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene