Viktoria Marinova (Foto: AFP)
Viktoria Marinova (Foto: AFP) Foto: Afp

Pritvorena je nova osoba osumnjičena u vezi s ubojstvom bugarske televizijske novinarke Viktorije Marinove, muškarac u dobi između 20 i 30 godina, objavio je list 168 Chasa, a prenosi njemačka agencija dpa u srijedu.


Osumnjičeni je pritvoren u Njemačkoj, navodi se u izvješću. Navodno je napustio Bugarsku u nedjelju te otišao u Njemačku, gdje živi njegova majka. Televizijska postaja TVN objavila je da nije poznavao ubijenu novinarku.

Vezani članci Branko Rafajac Ubojici djevojke u Malom Lošinju sud odredio prisilni smještaj u psihijatrijskoj ustanovi: Bio je u neubrojivom stanju Pogubljenje, ilustracija Prvi put nakon 68 godina: Pogubljena žena zbog otmice i ubojstva žene u osmom mjesecu trudnoće

Tijelo 30-godišnje novinarke pronađeno je u subotu nedaleko od rijeke u gradskom parku njezina rodnog podunavskog grada Rusea na sjeveru Bugarske. Tužitelji su izjavili da je bila silovana, pretučena i zadavljena.

Bugarski ministar unutarnjih poslova Mladen Marinov rekao je da zasad nema dokaza da je ubojstvo povezano s njezinim novinarskim radom.

Međutim, mediji su se usredotočili na njezini nedavni rad. Marinova je radila za TV postaju TVN iz Rusea koja je emitirala njezinu emisiju "Detektor". U svojoj posljednjoj emisiji 30. rujna predstavila je dva novinara koji su istraživali navodni slučaj korupcije vezano za fondove EU-a. Rekla je da će njezina nedavno pokrenuta emisija provoditi slične istrage.

Marinova, koja ima sedmogodišnju kćer, bila je uključena u istragu skupine bugarskih novinara o infrastrukturnim projektima koje financira Europska unija, a kojima su upravljale lokalne vlasti. (Hina)