Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispitano 20 sumnjivaca

Rezultat akcije 'Monstrum': Dvojica uhićena za masakr u Skopju, jedan u bijegu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Makedonska ministrica unutarnjih poslova izvjestila je kako su tri osobe, 27-godišnjak, 32-godišnjak i 33-godišnjak osumnjičene da su iz dvije automatske puške i pištolja počinili ubojstva.

Makedonska policija podnijela je prijave protiv pet osoba, od kojih su dvije još u bijegu, dok ih je troje uhićeno, a terete se za terorizam odnosno za peterostuko ubojstvo kod jezera Smiljkovskog kod Skoplja, prenosi B92.

Pročitajte i ovo Osumnjičeni za ubojstvo Vanje Horor u Makedoniji Ovo su osumnjičeni za ubojstvo djevojčice Vanje! Ministar: "Otmicu je organizirao Vanjin otac" - Zbog jednog detalja odmah je priveden Slika nije dostupna Borili se u Afganistanu i Pakistanu Makedonija: Uhićeno 20 radikalnih islamista zbog peterostrukog ubojstva

>> Makedonija: Uhićeno 20 radikalnih islamista zbog peterostrukog ubojstva

"Od dvojice koji su u bijegu jedan se sumnjiči da je izvršio ubojstva", izjavila je ministrica unutarnjih poslova makedonije Gordana Jankulovska. Također je izvjestila kako su tri osobe, 27-godišnjak, 32-godišnjak i 33-godišnjak osumnjičeni da su iz dvije automatske puške i pištolja počinili ubojstva, dok su im preostala dvojica pomagala prilikom ilegalnog prelaska granice.

Makedonskij mediji prenose da je Jankulovska objasnila kako su nakon ubojstava trojica osumnjičenih automobilom marke Opel Omega napustili mjesto zločina i uputili se u mjesto Vražji vir.

Jankulovska je još istaknula kako datum i mjesto nisu slučajno izabrani no nije htjela objašnjavati detalje te je odbila odgovoriti na pitanje novinara koja je etnička pripadnost osumnjičenih.

Podsjetimo, jučer je u akciji Monstrum uhićeno 20 pripadnika radikalne islamističke skupine, a jutros su izvedeni pred istražnog suca u Skoplju.

Osumnjičeni za masakr u Skopju izvedeni pred istražnog suca

Jutros je pred istražnog suca u Skopju izvedeno 20 radikalnih islamista, koji se sumnjiče za sudjelovanje u ubojstvu petorice muškaraca 12. travnja, kod Smiljkovskog jezera. Osumnjičeni se trebaju očitovati na optužbe policije za terorizam. Tijekom noći saslušali su ih policijski inspektori u nekoliko policijskih stanica u Skoplju, prenosi makedonska informativna agencija.

Podaci o osumnjičenicima i kako su djelovali do sada, kao i drugi detalji iz akcije "Monstrum", u kojoj su uhvaćeni, biti će priopćeni na konferenciji za medije zakazanoj za danas popodne.

Makedonska ministrica unutrašnjih poslova Gordana Jankulovska izjavila je jučer kako se pretpostavlja da se među uhićenima, od kojih su većina makedonski državljani, nalaze i počinitelji tog zločina, te da se neke od njih tereti za terorizam. Prema informacijama s kojima raspolaže makedonska policija, osumnjičenici su pripadnici radikalnih islamističkih grupa, a neki od njih su bili na bojištima u Afganistanu i Pakistanu protiv međunarodne koalicije predvođene NATO savezom.

Jučerašnja akcija makedonske policije, u kojoj je sudjelovalo oko 800 pripadnika MUP-a, jedna je od najsloženijih operacija makedonskih snaga reda do sada. Tijekom racije u 26 objekata, u selima i naseljima u Skoplju i okolici, pronađena je velika količina oružja i u tijeku su vještačenja kako bi se utvrdilo je li koje njih korišteno u petostrukom ubojstvu.

Radikalni islamisti uhićeni su na osnovu materijalnih dokaza koji su prikupljeni. Jankulovska nije mogla reći da li je skupina koja stoji iza ubojstva, povezana s nekom većom radikalnom islamističkom skupinom u svijetu. (B.V./ Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene