Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sakineh Mohammadi Ashtiani, 43-godišnja Iranka koja je osuđena na smrt zbog ubojstva supruga, želi uložiti žalbu protiv njemačkih izvjestitelja.


'Želim uložiti žalbu protiv dvojice njemačkih izvjestitelja, koji su me osramotili. Zašto su došli ovdje? Zašto su došli predstavljajući se kao novinari?', rekla je Ashtiani, kojoj su iranske vlasti odobrile dopust kako bi posjetila obitelj, prenosi Reuters.

Vezani članci Iranski predsjednik Hasan Rohani i francuski predsjednik Emmanuel Macron (Foto: AFP) Francuska, Njemačka i Velika Britanija odbacili zahtjev SAD-a za ponovnim uvođenjem sankcija Iranu Slika nije dostupna Oslobođena Iranka koja je bila osuđena na kamenovanje

>> Oslobođena Iranka koja je bila osuđena na kamenovanje

Reporteri njemačkog lista Bild, uhićeni su prošlog rujna, nakon što su u Iran ušli uz turističku vizu. Marcus Hellwig i Jens Koch, pokušali su intervjuirati Ashtianinog sina, Sajada Ghaderzadea.

'Sve što sam rekla, rekla sam vlastitom voljom. Nitko me nije prisiljavao ni na što, nitko me nije mučio. Sve su to glasine', poručila je Ashtiani. Njezina smrtna kazna kamenovanjem je odgođena nakon golemog pritiska međunarodne zajednice, ali joj još uvijek prijeti smrtna kazna vješanjem.