Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uvjetno na 6 mjeseci

Osuđen šogor Ratka Mladića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srpsko pravosuđe uvjetno je na šest mjeseci zatvora osudilo šogora bivšeg srpskog generala Ratka Mladića jer je bjeguncu pomagao da izbjegne međunarodni sudski proces, doznaje se od sudskog izvora.

Miroslav Jegdić, brat Bosiljke Mladić, supruge haaškog optuženika Ratka Mladića, priznao je odgovornost za skrivanje bjegunca od veljače do travnja 2006. u svom domu blizu Beograda, precizira se u priopćenju ureda tužitelja zaduženog za ratne zločine.

U kolovozu je lokalni sud na godinu dana zatvora osudio jednog drugog člana obitelji Mladić, Branislava koji je pet godina skrivao bratića bjegunca u svojoj kući u selu Lazarevu, do uhićenja u svibnju 2011. nakon 16 godina bijega.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rođak od povjerenja Branislav Mladić: Skrivao sam Ratka u kući pet godina i opet bih! Slika nije dostupna Ponovno suđenje Mladićevim pomagačima ukinuta oslobađajuća presuda

>> Rođak Ratka Mladića: On je moj i ne odričem ga se

Ratku Mladiću (70) na Međunarodnom kaznenom sudu za bivšu Jugoslaviju (ICTY) traje suđenje za genocid, ratne zločine i zločine protiv čovječnosti tijekom rata u Bosni. (Hina)

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene