Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stravičan zločin

Osnivač TV postaje optužen da je supruzi odrubio glavu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osnivač muslimanske televizijske postaje u Buffalu, 44-godišnji Muzzammil Hassan, optužen je da je svojoj 37-godišnjoj supruzi Aasiyji Hassan odrubio glavu. Muzzammil je smrt supruge sam došao prijaviti u policijsku postaju u Orchard parku u četvrtak.

Policija je njezino tijelo pronašla u uredu Bridges TV-a, koju je Muzzamil osnovao 2004. godine na nagovor supruge koja nije željela da se muslimane percipira kao negativne, što je bio čest slučaj nakon napada 11. rujna. TV postaja je nastojala ukloniri razne predrasude i razlike između muslimana i ne-muslimana u SAD-u.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Preuzimanje 'Studija 99'? Al Jazeera želi preuzeti sarajevsku TV postaju Slika nije dostupna 'Imam titlove podešene na francuski' Najbizarniji izgovori za neplaćanje pristojbi

Policija nije pronašla oružje kojim je počinjeno ubojstvo, ali su u uredu zatekli mrtvu Aasiyju s odrubljenom glavom. Istraga je u tijeku. Aasiya Hassan nedavno je podnijela zahtjev za razvod, a njezinom suprugu zabranjen je pristup zajedničkoj kući. Prema šerijatskom zakonu, žena ima pravo podnijeti zahtjev za razvod, samo uz odobrenje supruga, stoji u knjizi Nonie Darwish.

'I prije su postojali problemi u njihovom braku, bilo je prijava obiteljskog nasilja', rekao je Corey Hogan čija je odvjetnička tvrtka zastupala Aasiyju u brakorazvodnoj parnici.

Muzzammil Hassan u SAD je iz Pakistana doselio 1979. godine i postao uspješan bankar u Buffalu. Rekao je kako je njegova supruga bila uvrijeđena nakon što je na radiju nakon napada 11. rujna čula kako se govori o muslimanima. 'Bila je trudna sedam mjeseci i nije željela da njezina djeca odrastaju u takvom okruženju', rekao je Reutersu 2004. Dao je otkaz i osnovao televiziju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene