Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osnivač Hootersa pronađen mrtav

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
69-ogodišnji Robert Brooks, osnivač i predsjednik američkog Hootersa, koji se obogatio prodavajući jela od piletine koja u restoranima serviraju mlade konobarice u toplesu, pronađen je mrtav u svom domu.

Uzrok smrti još je nepoznat pa se čekaju nalazi obdukcije, koja bi trebala biti obavljena u ponedjeljak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 50. obljetnica Riječanin Robert Bartini zaslužan za prvi let u svemir Slika nije dostupna Do dvije godine Ako žele pametniju djecu, majke ih moraju čim duže dojiti

Brooksov uspon počeo je 1983. godine, kada je otvorio prvi restoran. Ubrzo se posao proširio po cijelom SAD-u, a potom i svijetu. Prema procjenama, Hooters ima oko 61 milijun stalnih gostiju u 425 zemalja diljem svijeta.

Brooks, inače sin farmera, na početku se bavio proizvodnjom umaka i nadjeva za salate. 

Zajedno s grupom investitora iz Atlante ubrzo je krenuo u širenje posla osnivanjem lanca restorana Hooters. Godine 1984. postaje većinski vlasnik i predsjednik tvrtke.

Poznanici i prijatelji ga pamte kao čovjeka koji, iako je stekao ogromno bogatstvo, nikad nije zaboravio svoje korijene pa je uvijek bio spreman pomoći.
 
- Kad god sam ga vidio, prvo pitanje koje bi mi postavio bilo je "Mogu li ti nekako pomoći?, izjavio je Brad Dean, predsjednik trgovačke komore Myrtle Beachea.

Poznat je i kao čovjek koji se nije libio dio bogatstva donirati u dobrotvorne svrhe. Tako je jednom prilikom Sveučilištu u karolini darovao 2 milijuna dolara za gradnju stadina za američki nogomet koji iz zahvalnosti nosi njegovo ime.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene