Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protest protiv Kine

Osamnaestogodišnja tibetska redovnica zapalila se i preživjela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osamnaestogodišnja tibetska redovnica pokušala se zapaliti na jugozapadu Kine, izvijestile su u nedjelju organizacije za ljudska prava, što je najnoviji pokušaj samospaljivanja kojim budistički redovnici žele upozoriti na kinesku prevlast na Tibetu.

Djevojka koja je živjela u budističkom samostanu Mamae u okrugu Abi, u kineskoj pokrajini Sečuanu, uz granicu s Tibetom, pokušala se spaliti u subotu, objavile su organizacije Free Tibet i Internationl Campaign for Tibet. Redovnica Tenzin Choedron, ili Choezin, preživjela je, navode nevladine organizacije.

Po njihovim informacijama, redovnica je izvikivala slogane protiv kineske prevlasti na Tibetu a zatim se zapalila. Vojnici i policija odmah su je odveli i zabranili pristup samostanu.

Ovo je 22. slučaj samospaljivanja ili pokušaja samospaljivanja u zadnjih godinu dana na kineskom području uz granicu s Tibetom u znak prosvjeda protiv kineskog gušenja vjerske i kulturne slobode na Tibetu, napominje Free Tibet. (Hina)

Pročitajte i ovo Časna sestra oborila je aktivista branila crkvu VIDEO Časna sestra ili igračica ragbija: Pogledajte trenutak u kojem je redovnica oborila aktivista Ilustracija Odmor iz noćne more Strava u hotelu koji obožavaju influenceri: Tri sata spavao u sobi s mrtvacem

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene