Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Orić pritvoren pod optužbom za lihvarstvo i iznudu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ratni zapovjednik Armije Bosne i Hercegovine u Srebrenici Naser Orić uhićen je zbog sumnje da je umiješan u iznude i lihvarstvo, a tijekom dana bit će predan Županijskom tužiteljstvu u Sarajevu radi daljnje istrage, prenijeli su u subotu sarajevski mediji.

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Federacije BiH Orića su uhitili u petak navečer u jednom restoranu u sarajevskom predgrađu Ilidži. 

Pročitajte i ovo Racijom u BiH razbijen superkartel velika akcija Pao superkartel u susjedstvu: Među uhićenima ravnatelji policije i bolnice, poduzetnici, influencerica... Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača

>> Uhićen Naser Orić, ratni zapovjednik Armije BiH

Zajedno s njim priveden je i Nedim Šahimpašić, sin Senada Šahimpašića Šaje, ratnog logističara Armije BiH sada poznatog po iznimno bliskim vezama s Bakirom Izetbegovićem, sinom pokojnog predsjednika BiH Alije Izetbegovića.

Priveden je i Damir Fazlić, osoba koja se dovodila u vezu s Hrvojem Petračem.

Fazlić je medijima izjavio kako je priveden samo kao svjedok te je nakon nekoliko sati pušten, baš kao i Branislav Cvjetičanin iz Beograda.

Policija nije službeno potvrdila privođenje Orića i ostalih iako su fotografije snimljene tijekom akcije privođenja na naslovnicama svih sarajevskih dnevnih listova.

Glasnogovornik federalne Uprave policije Robert Cvrtak potvrdio je samo kako je privedeno ukupno osam osoba od kojih je pet pušteno nakon kaznene obrade.

Preostale tri osobe, kazao je Cvrtak, bit će predane Tužiteljstvu Sarajevske županije.

Potvrdio je i to da je obavljeno nekoliko pretresa na području Sarajeva i Tuzle.

Prema pisanju "Oslobođenja", Orić i ostali uhićeni su u trenutku kada su od vlasnice jednog lokala u Tuzli preuzimali veći novčani iznos, navodno iznuđen na račun kamatarenja.

Mediji spominju iznos od više stotina tisuća konvertibilnih maraka.

Naser Orić se po okončanju postupka koji je protiv njega vođen pred Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju, gdje je pravomoćno oslobođen optužbi za ratne zločine nad Srbima u Srebrenici, iz Tuzle preselio u Sarajevo.

Prije određenog vremena kupio je stan u naselju građenom za razvojačene branitelje, a prije toga je stanovao u hotelu na Ilidži čiji je vlasnik Naser Keljmendi za kojega mediji tvrde da je na čelu organizirane kriminalne skupine, također povezane s iznudama i kamatarenjem.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene