Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kokain i heroin 75 milijardi eura

Organizirani kriminal godišnje uprihodi 85 milijardi eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Organizirani kriminal godišnje ostvari prihod od 85 milijardi eura, od čega se daleko najunosnijom pokazala trgovina drogom, priopćio je u ponedjeljak Ured UN-a za borbu protiv droge i organiziranog kriminala.

Organizirani kriminal je narastao do 'svjetskih proporcija', ustvrdio je direktora Ureda Jurij Fodorov prigodom otvaranja sastanka posvećenog Konvenciji iz Palerma protiv organiziranog kriminala.

Pročitajte i ovo Policija - 1 Statistika Tko je prosječni hrvatski kriminalac, koje je dobi i zbog čega završi iza rešetaka? Policija - 1 Policija na terenu Akcija USKOK-a: U tijeku uhićenja i pretresi na području Zagreba, oglasio se Božinović

Kokain i heroin uberu godišnje 75 milijardi eura, dok trgovina ljudima, uključujući trgovanje migrantima i seksualno roblje, donese godišnje prihod od sedam milijardi eura.

Uzlet doživljavaju i nove ilegalne aktivnosti, poput trgovine prirodnim resursima (2,5 milijardi eura), krijumčarenje lijekovima (1,15 milijardi eura) te informatički kriminal (700 milijuna eura).

Konvencija iz Palerma, koju je ratificiralo 157 zemalja, olakšava suradnju država u suzbijanju kriminaliteta na razini policije i pravosuđa. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene