Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Specijalno tužiteljstvo za borbu protiv organiziranog kriminala u Beogradu podiglo je optužnicu protiv još jedne tzv. Badžine skupine u kojoj se devetorica okrivljenih terete za krijumčarenje cigareta.


Optužnica je podignuta protiv Siniše Stojčića, Dejana Milenovića, Mihalja Kertesa, Petra Milenkovića, Nebojše Nikolića, Stojana Mišića, Radisava Gvozdenovića, Nenada Živadinovića i Zdravka Hristova.

Vezani članci Giuseppe Di Matteo, Matteo Messina Denaro Ovo je dječak (12) kojeg su mučili i bacili u kiselinu: ''Vrištao je i dozivao oca.'' Ocu su slali slike sina Luka Ploče Iz Dubaija preko poznate domaće luke prošvercali 35 tona cigareta za gotovo 29 milijuna kuna. Imali su i veće planove, ali uplela se hrvatska policija

Istraga je utvrdila da postoji osnovana sumnja da je ta skupina, čiji su organizatori Stojčić i njegov brat Radovan, bivši načelnik Resora javne sigurnosti, ubijen 1997. godine, korištenjem poslovne strukture poduzeća 'R 5 kompani' iz Niša u vlasništvu Siniše Stojčića, uz sudjelovanje carinskih službenika, omogućavali ulazak kamiona s cigaretama bez evidentiranja na graničnim prelazima.

Nekadašnji dužnosnici MUP-a Mišić i Gvozdenović terete se da su sprječavali bilo kakvu kontrolu poslovanja preduzeća "R 5 kompani'. To poduzeće je, prema nalazima istrage, tijekom 1997. godine, nelegalnim uvozom i prodajom cigareta na teritoriju Srbije, pribavilo sebi imovinsku korist od 1.828.297,09 američkih dolara.

Od devet okrivljenih, u pritvoru se u tom krivičnom postupku nalaze tri okrivljena, dok se dvojica nalaze u pritvoru određenom u drugim krivičnim postupcima pred Posebnim odjelom Okružnog suda u Beogradu, a četvorica se brane sa slobode.

Prema kaznenom zakonu, za kazneno djelo koje im se stavlja na teret propisana je kazna zatvora u trajanju od dvije do 12 godina.

Već prije je podignuta optužnica protiv skupine na čijem čelu je bio Stanko Subotić Cane. U akciji 'Mreža' čiji je cilj otkrivanje
'duhanske mafije' identificarana je i treća skupina, u kojoj su bili
sin Slobodana Miloševića, Marko Milošević i Bojana Bajrušević.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju