Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bacio opušak i gledao kako gori

Opuškom zapalio šumu, dobio 20 milijuna dolara kazne!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odbačeni opušak jednog će mladića koštati više od 19 i pol milijuna dolara.

Nepažljivi mladić, 21-godišnji Alexsander Malkov morat će platiti ukupno 19,6 milijuna dolara jer je odbacio opušak i tako izazvao požar u kojem je izgorjela šuma u sibirskoj pokrajini Bujratiji, pišu Ria novosti. Malkov je požar izazvao 2009. godine pored sela Klyuchi.

Pročitajte i ovo Požar na križanju Vukovarske i Držićeve ulice u Zagrebu - 2 vatrogasci na terenu FOTO/VIDEO Zapalio se autootpad u Zagrebu, sve je puno dima Požar trgovine u Svetom Ivanu Zelini Dramatična večer u Zelini VIDEO Veliki požar u kineskom dućanu: Ozlijeđen vatrogasac, četvero ostalo zarobljeno u susjednom prostoru

>> Za svaki opušak šest lipa

Ustanovljeno je da je namjerno bacio opušak na suhu travu te da je gledao nastanak i širenje požara u kojem je izgorjelo oko dva hektara šume. Pri tom nije učinio ništa kako bi spriječio ili ublažio katastrofu koju je sam pokrenuo. Uz novčanu kompenzaciju za uništenu floru i faunu, mladić je osuđen i na godinu dana društveno korisnog rada. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene