Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kršenje prava pacijenata

OPREZNO U ORDINACIJI Liječnici slikaju pacijente i objavljuju na 'Fejsu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djevojka koja je zbog prekomjerne konzumacije alkohola završila u bolnici postala je trofej na Facebook zidu liječnika hitne pomoći. Nije jedini takav slučaj...

Rijetki su oni kojima posjet doktoru predstavlja veselje. Neugodne situacije nisu rijetkost, međutim mnogi se tješe činjenicom da one ostaju unutar četiri zida ordinacije. No, je li stvarno tako? Pijanstvo djevojke (23) postalo je trofej na Facebook zidu njezinog liječnika. Nakon što je u lipnju završila u bolnici u Chicagu zbog prekomjerne konzumacije alkohola, liječnik hitnog odjela uslikao je njezine uznemirene, raščupane trenutke i objavio ih na Facebooku i Instagramu, piše Business Insider.

Pročitajte i ovo Ilustracija U Splitu Žena fotografira brave na ulaznim vratima u zgradi: Policija upozorava građane Stiže nam toplinski val - 3 NIZ VRUĆIH DANA Nakon poplava stižu vrućine: DHMZ izdao upozorenje, u ovim gradovima već od utorka umjerena opasnost od toplinskog vala

Sličan inicident zabilježen je u kolovozu u Michiganu kada je liječnik uslikao atraktivnu pacijenticu i objavio njezine fotografije na popularnoj društvenoj mreži uz komentar 'Sviđa mi se što mi se sviđa'.

FOTO Porod na društvenoj mreži: Što ženama u trenutku porođajnih muka prolazi kroz glavu...

Prema nedavnom istraživanju provedenom u SAD-u, oko 30 posto državnih medicinskih odbora istaknulo je da su zaprimili pritužbe o online kršenju povjerljivih podataka pacijenata. Među njima, deset posto ih se suočilo s epizodama koju su bile slične događajima u Chicagu i Michiganu. Oko 13 posto liječnika priznalo je da je koristilo javne online platforme kako bi komentirali određene slučajeve s kolegama. Iako imena nisu navodili, identifikacija je  bila lako moguća zbog ostalih iznesenih podataka.

DOKAZ: Evo koliko o sebi dijelite putem društvenih mreža!

Unatoč kritikama zbog liječnike indiskrecije, nedavne ankete pokazale su da 79 posto Amerikanaca vjeruje da će liječnici zaštiti njihove osjetljive podatke.

Inače, društvene mreže pokazale su se i korisnima u lijčeničkom poslu. Na dan bombaškog napada tijekom maratona u Bostonu, liječnici koji su bili blizu cilja putem Twittera obavijetili su lokalne hitne službe šest minuta prije službene objave. Osoblje je dobilo bitne minute u pripremi pomoći ozlijeđenima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene