Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Po anketama razlika 2 posto

Oprečne prognoze: Jedni daju prednost daje Obami, drugi Romneyu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije agencije koje vode dnevne ankete među američkim biračima, dale su oprečne rezultate. Jedna daje prednost Obami, a druga Romneyu. No, jedno je sigurno, nakon ovotjedne debate Romneyu je znatno porastao ugled međđu biračima.

Dobar nastup republikanskog predsjedničkog kandidata Mitta Romneyja u televizijskoj debati u Denveru smanjio je razliku u odnosu na aktualnog predsjednika Baracka Obamu, ali ipak nije donio promjenu trenda, po anketi Reutersa i Ipsosa.

Pročitajte i ovo Izbori 2024. Dan izbora na Novoj TV Izborni program na Novoj TV od 17 sati, u 19 sati prve procjene izbornih rezultata Slika nije dostupna Sve manje 'lajkova' Pratite uživo kako Romneyju pada popularnost!

Na pitanje za koga će glasovati 6. studenoga, 47 posto vjerojatnih birača odgovorilo je Obama, a 45 posto Romney. To je ista razlika kakva je po dnevnoj anketi Reutersa i Ipsosa bila i u petak (46-44). Obama je prije debate u srijedu imao šest posto prednosti.

'Nemamo novih dobitaka za Romneyja, što govori da je republikanski kandidat ostvario skok, ali da nema promjene trenda', kazala je stručnjakinja Ipsosa Julia Clark.

>> Romney se ogradio od vlastite izjave o 47 posto birača: 'Pogriješio sam!'

Anketa je također pokazala da je Obamino biračko tijelo stabilno te da je Romney par postotaka dobio među dosad neodlučnim biračima. Romney je zaradio, ali ne na Obaminu štetu, prokomentirala je Clark.

No, čini se kako je jedna druga agencija, koja također vodi dnevne ankete došla do potpuno suprotnih rezultata.

Iz agencije Rasmussen dolaze dobre vijesti za Romneya, jer je prema njihovim rezultatima u prednosti upravo Romney i to s dva posto prednosti pred Obamom, tj. 49 % naspram 47 %.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene